Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marcipánnal bevont torta....

Marcipánnal bevont torta. Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés

Szeretnék marcipánnal bevont tortát készíteni egy születésnapi bulira.

Hogyan kell? Marcipán kockát láttam a tescoba. Azzal mit kell csinálni? Hogy rakom rá a tortára? Alá kell vmi vagy hogy ragad rá? Hogy tudom beszínezni mert amit láttam az olyan törtfehér színű......


2013. jan. 29. 09:56
 1/6 anonim válasza:

milyen színűt szeretnél?

én mondjuk k2-vel (unidec-marcipánhelyettesítő) vagy formix-szal szoktam beborítani, mert a marcipán ehhez kicsit sokba kerül.

Ételszínezővel lehet színezni, a wiltonok nagyon jók; beszerezhető az ételszínező pl. itt: www.desszertmester.hu

a k2 alá én a tortakrémből szoktam tenni.

2013. jan. 29. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

A marcipán alá mindenhová kell egy kis krém.

A kocka, ha az előre csomagolt laposra gondolsz, arra van, hogy kinyújts egy kis porcukron sodrófával. A marcipán ilyen natúr színű, és te tudod megszínezni.

2013. jan. 29. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:

1-es vagyok, még annyit: ne tejszínes krémet tegyél a fondant vagy marcipán alá, mert az át fogja áztatni őket. Ha tejszínes krém a tortakrém, akkor pici vajat keverj ki porcukorral és azzal vond be a tortát, amire a marcipánt helyezed. Ne aggódj, nem lehet majd érezni a vajat.

Ha főzött vagy vajaskrém kerül a tortába, akkor azt nyugodtan teheted a burkolás alá.

2013. jan. 29. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Én legutóbb sparos marcipánmasszát használtam. Nekem nem volt pénzem porszínezőre, így bolero italport kevertem kevés magas alkoholtartalmú italba, mivel az alkohol elpárolog nem hígítja fel a masszát. Ilyen lett a tortám kevés boleróval:

[link]

2013. jan. 29. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok! Arra is ügyelj, hogy ne nyújtsd túl vékonyra, különben szakad!
2013. jan. 29. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értékes hozzászólásokat! :)

Kicsit utánaolvasva valószínűleg a fondant mellett fogok dönteni, a marcipán valóban túl drága...

Rózsaszínűre vagy lilára gondoltam.

Köszönöm, hogy írtátok, hogy ne tejszínes krémre tegyem mert,mert ez lett volna az első gondolatom....

A képet is csatoló kommentelőnek gratulálok az alkotáshoz! :)

A honlap is nagyon hasznos. Köszönöm.

Remélem sikerrel járok! :)

2013. jan. 29. 15:03

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!