Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Honnan tudom, hogy ehető-e a...

Honnan tudom, hogy ehető-e a kolbász héja?

Figyelt kérdés

Ha simán lehúzható, akkor gondolom nem ehető. De pl. egy lángolt kolbásznál csak darabokban tudom lehúzni. A csomagoláson semmi tájékoztató ezügyben. Megsütöttem, de nem úgy nézett ki, mint amiről leolvadt a műanyag :-)

Nem kéne erről tájékoztatni a vevőket? Van ezt egyszerűen eldönthető kérdés? Nem tudom milyen egy műanyag íze, szóval íz alapján nem tudom eldönteni :-)


2013. febr. 23. 16:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha össze tudod rágni, akkor ehető. Amúgy nem lehet összerágni :)
2013. febr. 23. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 doboszoli ***** válasza:

A füstölt(lángolt, paraszt, lecsó, stb.) kolbászok kivétel nélkül természetes, vagy legalábbis emészthető béllel készülnek.

Tipp a héj lehúzására:

Mártsd néhány másodpercre (langyos) vízbe a kolbászt, fél-egy perc múlva a "kabát" egyben szépen lehúzható.

2013. febr. 23. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én mindig egy egyszerű elvet követek.

Amiről könnyedén le lehet húzni a héját (nem darabokban szakad le) arról le is kell, amiről nem, azt meg lehet enni.

2013. febr. 25. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!