Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajtlevest mivel izesititek?

Sajtlevest mivel izesititek?

Figyelt kérdés

Sajtlevest föztem egy ismerös receptje alapján (kevés fehér vajas rántás, só, fehér bors, petrezselyemzöldje, viz kiforralva, reszelt sajt belekeverve, utána tej-tojássárgája, piritott kenyérkockákkal) és valahogy jellegtelen lett. Nem volt rossz, csak olyan semmilyen.


Tudnátok segiteni? Mi lehetett a hiba? Túl kevés petrezselyenmzöld? Vagy esetleg tej helyett tejföl? Vagy valami más ötletetek van?


Köszi a válaszokat.



2013. febr. 24. 22:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt szerintem tejszínnel selymesebb lenne, másrészt én tojást nem teszek bele.


Ízügyileg a krémleveseket nagyon egyszerűen szoktam megoldani, lehet bután hangzik, de működőképes trükk: 2 adagos levesbe 1 leveskockát, 4 adagosba kettőt főzök bele. Soha nem kellett még utánfűszereznem :)


Ha viszont idegenkedsz az ilyen jellegű megoldásoktól, akkor fehér borsot, fokhagymát, szerecsendiót javasolnék bele. Egy kis kék sajt felolvaszásával vagy egyéb sajt hozzáadásával (edámi, gouda, parmezán pl.) jóval pikánsabbá is teheted. A petrezselymet nem vinném túlzásba :)

2013. febr. 24. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam bele tenni petrezselyemzöldet, tojássárgáját.

Tehetsz bele borsot, fehér borsot, szerecsendiót, fokhagymát, tejszínt, különböző sajtokat.


Itt vannak receptek:



[link]

2013. febr. 24. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 bumbi02 ***** válasza:
Sajtlevest? Sajttal:) Ahogy előttem is írták, egy kicsit ízesebb sajtot tegyél hozzá, mértékkel. Esetleg szerecsendió:)
2013. febr. 24. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket, tényleg segitettetek.

Sajnos leveskockát és hasonlókat nem használhatok allergia miatt, de a többi ötletet ki fogom próbálni.

2013. febr. 25. 07:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Én sajtkrémből szoktam csinálni, tudod, az a kinyomható kenhető sajtkrém. Ez az alap, így elég finom szokott lenni. Ja és fokhagymát és snidlinget is teszek hozzá.

Sem tej, sem tejföl. tejszín

2013. febr. 25. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!