Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet házilag a nyers...

Hogyan lehet házilag a nyers céklát úgy elkészíteni, hogy finom legyen?

Figyelt kérdés
Nyersen lereszelve almával föld íze van :/ Megfőztem, de nem változott túl sokat az íze.
2013. febr. 28. 05:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Probáld meg úgy, hogy az almán kivül sárgarépát is reszelsz bele, és egy nagyon kevés citrommal és mézzel izesited. Szerintem nagyon finom.
2013. febr. 28. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Én amikor főzöm más jól befűszerezem. egy fej vöröshagyma 4-5 babérlevél, egész bors, kömény, pár szem boróka kerül a vízbe. jó evőkanál sót is teszek bele, így főzöm puhára. megpucolva így önmagában is finom ízletes, de én ecetes cukros-őrölt köményes lébe szoktam tenni.

persze almával együtt is finom lehet.próbáld ki, hátha elmegy a föld íze.

2013. febr. 28. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Fél kiló céklához két három fej hagymat apróra összevágsz, a céklát nagy lyukú reszelôn lereszeled. A hagymát olajon megdinszteled, rádobod a reszelt céklát és addig párolod amig puha nem lesz. A végén sózod, borsozod izlés szerint citromlé. Ez a recept akkor finom ha a cékla még nem puha hanem friss lédús.
2013. febr. 28. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

3- as vagyok

Még egy recept

Két közepes cékla

10 dkg dió

2-3 gerezd fokhagyma ( ha szeretitek lehet többet is)

1-2 evôkanál majonéz

A céklákat megfôzöd, megpucolod ha kihült nagy lyuku reszelôn lereszeled.

A fokhagymát atnyomod fokhagymanyomön.

A dió darabkákat száraz forro edényben kissé megpirítod ( vigyázz nehogy odaégjen) ezek után darabokban is hagyhatod de aprora is vághatod izlés szerint. ( szerintem finomabb minnel aprobb)

A céklát, diót, fokhagymát , majonézt összekevered,megsózod.

Szoktak még sajtot is bele tenni. Belinkelem a képeket hátha segít valamit.

Ha rászánod magad az elkészítésére írd meg kérlek hogy izlett. :)


[link]

2013. febr. 28. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én meg szoktam sütni. Ha nagyobb, akkor négybe vágom, de jobban szeretem a kis gumókat. Beteszem egy tepsibe, picike olajat öntök alá, megsózom, megszórom rozmaringgal, és rálocsolok egy pici mézet, majd lefedem alufóliával és puhulásig sütöm. Isteni édes íze lesz, mint minden zöldségnek, amit megsütünk. Szoktam néha mellétenni paszternákot, édesburgonyát is, így együtt a három zöldség valami mesés.
2013. febr. 28. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A föld ízt nem tudod eltüntetni sajnos,én már próbáltam.

Ez a cékla hibája,valószínűleg rosszul tárolták,valami dohos helyen.

Én kidobtam.

A többiek receptjeit ki fogom próbálni,jól hangzanak!

2013. febr. 28. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

En meg nem csinaltam, de a szüleim, nehai nagyszüleim cukorrepaval keverve fözik es keszitik a ceklasalatat. Izesitesre cukor, ecet, baberlevelre emlekszem. De nezd meg a keszen kaphato ceklasalataban mi van, akkor olyan izü lesz!

Ha nem annyira friss, szaradtabb, fonnyadtabb, akkor sztem sosem lesz olyan izü, mint a friss. A ceklasalatat "meg idöben" szoktak csinalni, inkabb összel, vagy leszedes utan max par hettel, sztem februarra megszarad. Ha jol remlik, mert szemelyesen en meg nem csinaltam.

2013. febr. 28. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Az a tepsis változat nagyon megtetszett :)) De biztos a többit is ki fogom próbálni, mert imádom a céklát!
2013. márc. 1. 08:48

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!