Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan fözzem/paroljam a...

Hogyan fözzem/paroljam a repat, hogy olyan igazan finom, izletes maradjon?

Figyelt kérdés

A potmamam csinalt gyakran huslevest es mennyei volt benne a repa. Nagy darabokban, finom volt, husos, aaa, összefolyik a nyal a szamban, ha csak ragondolok. :)

En is szoktam fözni, de az enyem valahogy elveszti az izet, megha rakok is hozza delikatot vagy ilyesmit.

Van valakinek jo tippje?


2013. márc. 2. 19:04
 1/7 anonim ***** válasza:
A répa íze attól (is) függ, hogy hol veszed.. ha valami nagyáruházban, agyonmosott, keresztezett, EU szabvány :( , annak soha nem lesz olyan íze, amit a saját kertedből húzol ki a földből. Még a piacon vett répa is lehet nagyüzemi, vagy a kistermelőnél vásárolt is ilyen-olyan hibrid.... nekem egy kolléganőm hozza a saját termését vidékről, elég göcsörtös, sáros, kukacos néha, de édes, szaftos, isteni.. teljesen más a leves íze is tőle... hát kb. ennyi :)
2013. márc. 2. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Aaa, ertem, akkor ez lesz az oka...Köszi! :)
2013. márc. 2. 19:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Azért ma már magyar termelők jóízű répáit is lehet kapni a multiknál, és nem beszélve a piacokról.a piacon kérheted, hogy vágjanak egy darabkát, hogy ízlik-e.

a másik, hogy mindig egy kis zsiradékon (vajon- oliván )

párold meg, mert a vitaminjai csakis zsírban oldódnak.

a húslevesben pedig együtt fő más zöldségekkel és a hússal, azért is finomabb, mint csak önmagában főzve.

2013. márc. 2. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Vajon kell párolni, akkor lesz finom. Egy kicsit pirítsd le!
2013. márc. 2. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Sajnos külföldön vagyok, igy a magyar piaci repa szoba sem jöhet...:)

Amugy a repat nyersen vagy mar fött allapotban piritsam meg olajon/vajon?

2013. márc. 2. 22:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyersen kezdd zsiradékon párolni, de tegyél rá egy pici vizet, és finoman sózd is meg.hamar meg fog puholni, ha hasábokra vagy vastagabb ferde szeletkékre vágod.
2013. márc. 3. 05:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A répát-gyökeret én is legjobban akkor szeretem, amikor húslevesben, vagy a tarkababból készített levesben főtt meg.

Egyéb levesekben, vagy rizseshúsban már ugyanannak a répának-gyökérnek nem érzem ugyanazt az ízét.

Valószínű az is számít, hogy mivel fő együtt.

2013. márc. 3. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!