Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel öntsem le a hortobágyi...

Mivel öntsem le a hortobágyi húsos palacsintát, ha darált húsból csinálom?

Figyelt kérdés
Úgy értem, minden receptben azt olvasom, hogy szedjük ki a húst daráljuk le, a levét (amiből kiszedtük) keverjük tejföllel stb, és azzal öntsük le utána. Na jó, de ha darált hússal csinálom, akkor is lesz mivel leönteni? Lehet, hogy hülye kérdés, de még sosem csináltam se daráltból se nem daráltból és nem akkor akarok kétségbe esni, mikor már ott tartok. Szóval aki szokta csinálni elmagyarázná, hogy mit fogok elvileg látni? A receptek mind átugorják az ilyen részeket... :S
2009. szept. 12. 19:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha darált húsból csinálod a pörköltet, akkor ugyanúgy lesz leve.
2009. szept. 12. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha darálthúsból csinálod,a húst akkor is úgy készítsd el,mintha pörköltet főznél.Csak ne legyen hosszú leve.

Vagyis: zsíron hagymát dinsztelsz,rá pirospaprika majd a hús.Felöntöd egy kevés vizzel,és addig párolod kevergetve,míg a hús megpuhul.Beleöntöd a tejfölt,azzal is átforralod.Teheted a palacsintába,és leve is lesz.

2009. szept. 12. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Szóval, ha kiszedegetem a tölteléket, ahogy adagolom, utána ott marad ilyen lötty. Okés, bocs, de kezdő vagyok, viszont egyszer ettem valahol és nagyon ízlett. :)
2009. szept. 12. 19:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én most fejeztem be, én ugy csinálom nálunk igy szokás (Debrecenbe ) hogy darált hust csinálok, mint a pörköltet, tekójföllel összekavarom és ezt töltöm bele, majd bepanirozom és kisütöm, ha le akarod önteni én ugy tudom tejfölös mártást kell csinálni, bár nálunk nem igy szokták.Szerintem az a szaft lefolyik rola. Tejfölös mártás + sajt .
2009. szept. 12. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én, ha darált húsból csinálnám, csak simán megcsinálnám pörinek, és beletölteném a paliba. Utána csinálnék külön egy pörköltalapot, botmixerrel eltűntetném a hagymát, és azt habarnám be, azzal önteném nyakon.

Csak ugye a szaftnak így nem lesz olyan husi íze.

2009. szept. 12. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A második vagyok újra.Ha nem öntesz alá sok vizet,akkor a "lötty" nem lesz híg,ha ráöntöd a palacsintára.Nem kell behabarni,csak akkor,ha nagyon híg a lé.Ha sütőbe teszed egy kicsi az aljára is folyik,de így nem lesz száraz a palacsintád.Ha akarsz,tehetsz rá reszelt sajtot is,én nem szoktam.
2009. szept. 12. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!