Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tegnap sütöttem muffint,...

Tegnap sütöttem muffint, csupa csoki a neve. De nem is ez a lényeg, hanem, h. amikor megsült, egyszerűen nem tudtam kiszedni a papírból, mert beleragadt. Miért lehet ez?

Figyelt kérdés
2009. szept. 18. 13:09
 1/5 anonim válasza:
Velem is előfordult nem egyszer és mindig más más papírral. Én a szilikonos formára esküszöm. Az Auchanban vettem még fél évvel ezelőtt szilikonos formát és abból iszonyat egyszerűen kijön. A papír macerás. Szilikonosat könnyű elmosni és használni is. Amit én vettem az darabos, mármint nem olyan mint egy rendes forma hanem akkorák a formák mint maga a papír. csak meg kell tölteni és ráhelyezni egy tepsire. Én ezt ajánlom. Egybe sütőforma pedig van a Tescoban (szilikonos)
2009. szept. 18. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
Ja és a szilikonos formában még tálalni is lehet mert nagyon jó színei vannak:D
2009. szept. 18. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem az ugyanilyen nevű simán beleragadt a szilkonosba is :-(
2009. szept. 18. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is szilikonost használok, és beleragad. Olyan, mint a Chokito, ronda és finom
2010. okt. 18. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

Ha beleragad a papír-vagy szilikon formába a tészta, érdemes más recepttel kísérletezni, mivel valószínűleg nagyon kemény, vagy tömény a tészta. Muffinokból mindig ajánlatos a vaníliás vagy joghurtos recepteket megcsinálni, és ezeket kombinálni mindenféle ízesítéssel, mivel ezek kisebb százalékban ragadnak bele a formába. Ha mégis ragaszkodtok a receptekhez, akkor ajánlatosabb kicsivel több vajat, illetve tényleg csak mikroszkopikusan kevesebb sütőport tenni a keverékbe, így a tészta sokkal puhább lesz. Ajánlott módszer továbbá, a formák étolajjal, vagy vajjal való kikenése. A vajat értelem szerűen olvasszuk fel, így könnyebben felvihető a formára. Ez a módszer inkább szilikonos formáknál ajánlott, hiszen a papírforma, ha túl vékony, könnyen átázik! :)

Remélem, tudtam segíteni! Kellemes sütögetést, és jó étvágyat kívánok:

Inus ^^

2012. okt. 27. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!