Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rakott krumplinál milyen...

A rakott krumplinál milyen sorrendben vannak a hozzávalók, és a tetejére mi kerül?

Figyelt kérdés
Hagyományos rakott krumplit szeretnék csinálni, minden továbbfejlesztett extra nélkül!
2013. ápr. 1. 11:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

krumpli + kolbász + tojás ezt adig rétegezd amig a hozzávalók tartanak . krumpli az utolsó réteg majd erre jön a tejföl :

Ha nincs tejfölöd akkor nyeres krumplit reszelj a tetéjre finom ropogos lesz a teteje ..

2013. ápr. 1. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
93%

Tudod, ahány ház, annyi szokás. Hát a rakott krumpli tipikusan olyan, hogy minden háztartásban máshogy készül.


Mi például így csináljuk:

A jénai tálat kivajazzuk, és egy kis zsemlemorzsával körbeszórjuk. Az aljára a héjában megfőtt krumplit tesszük, ezt egy kicsit megsózzuk. A következő sorba a főtt tojást rakjuk, majd ismét krumpli. Ezt ismét megsózzuk egy kicsit, jön egy adag besamel mártás rá eloszlatva. Erre kerül egy sor krinolin, majd krumpli, tojás. A kolbászt viszonylag felülre rakjuk, mert így az egészet átjárja a kolbászból kisülő zsír, és az egésznek szép színt ad. Közben még egy sorra teszünk besamel mártást, majd a legfelső sorba mindig krumplit teszünk. Erre rátesszük a maradék besamelt egyenletesen eloszlatva.

Megszórjuk egy kis kakukkfűvel és betesszük sütni a sütőbe. Mielőtt teljesen megsülne, kivesszük és megszórjuk gazdagon reszelt sajttal, amit a végén rásütünk még.

2013. ápr. 1. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Hat nálam krumpli, tojás, kolbász, tejföl van retegezve. A fedő réteg krumpli jó vastagon megdöntötte tejföllel.
2013. ápr. 1. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is abszolut hagyományos. zsírozott jénai, prézlivel megszórva. rá karikára vágott előzőleg héjában megfőzött krumpli, rá az elősütött kolbász, zsírjával együtt locsolgatva, rá a tojáskarika, rá megint krumpli és így tovább. legfelül mindig krumpli.

az egészet jól lelocsolom sűrű tejföllel, és talán annyiban térek el, hogy a tejfölt is megszórom egy kis prézlivel, ami a tejföllel együtt szép piros-kérgesre sül.

a kolbászt is azért futtatom meg egy kis zsíron, hogy közbe legyen finom zsírom a krumpli lelocsolásához.

nekünk így bevált, belül finom szaftos, a teteje piros-ropogós.

2013. ápr. 1. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!