Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szoktatok sajtos, serpenyős...

Szoktatok sajtos, serpenyős krumplipogácsát csinálni? Ti hogy készítitek?

Figyelt kérdés
A lányom angol tankönyvében volt benne a receptje, kipróbáltuk és nagyon megszerettük.Aztán a recept elkallódott, már nem emlékszem pontosan, miből mennyi kellett, de azért saccra meg tudom csinálni.Nézelődtem a receptek között, de nem találtam ilyet.Talán Magyarországon nem annyira ismert, vagy nem túl népszerű?
2013. ápr. 8. 10:31
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]


Ezt az egyet találtam a net-en, amit nem sütőben sütik. Egyébként én is így szoktam készíteni, de mi ezt csak símán krumplis lángosnak neveztük otthon.

Az arányokat sohasem mértük: bő fél kg. krumplihoz elegendő az 1 normál tojás + annyi liszt, só, amit felvesz. Ha sok a tojás, több liszt kell, és akkor már eléggé liszt-íze lesz.

2013. ápr. 8. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Nagyjából én is így készítem.Kicsit hasonlóan indul, mint a burgonyakrokett, tehát összetört krumpli, liszt, só, tojás, csak én nem ilyen lángos formára csinálom, hanem rendes kis pogácsákat készítek belőle, aztán olajban kisütöm, végül még forrón megszórom reszelt sajttal. Kissé zsíros kaja, de nagyon finom!Sokkal jobban szeretem, mint a sütőben készült, hagyományos pogácsát.
2013. ápr. 8. 18:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez a sajttal való megszórás tetszik nekem, ez nekem még eszembe sem jutott, de legközelebb én is megszórom sajttal.


Egyébként amikor ezt a tésztát meggyúrom, akkor lopok belőle egy kicsit, apró kis golyókat gyúrok belőle. Készítek egy rántott leves-alapot (rántás pirospaprikával felengedve, 1-2 szem krumpli, répa-gyökér, só, bors, köménymag, fokhagyma, babérlevél), és amikor ezek félig megfőttek, akkor rakom bele a kis golyókat = gölödin levesnek hívjuk.) Ha nem ismerted, próbáld ki te is, meglehet hogy neked is tetszeni fog. :))))

2013. ápr. 9. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Ez a leves ismerős, anyu csinált ilyet, nagyon finom!Mi krumpligombóc levesnek hívjuk.Nagyon örülök, hogy leírtad, mert nem tudtam, hogyan készül, pedig régóta terveztem, hogy jó lenne csinálni ilyet.
2013. ápr. 9. 09:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Örülök neki, hogy segíthettem. Mára már megvan, hogy mit főzök (tojásos galuska), de holnap megcsinálom ezt a levest és a lángost is, így nem kell tovább törni a fejemet, hogy mit főzzek.
2013. ápr. 9. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Én ma csinálom meg, mind a kettőt.De egyébként ez a gombóc szétfőhet a levesben?Ettől félek csak.Most nincs itthon zöldség, szóval az nem lesz benne, úgy is jó lesz szerinted?
2013. ápr. 9. 10:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem fog szétfőni, mivel van benne tojás. Amikor feljön a leves tetejére, még főzd egy ideig. Majd egyet próbaként vágj ketté, hogy lásd, a közepe megfőtt-e. Ezért nem kell nagy golyókat gyúrni, inkább elég, ha nyersen alig nagyobbak, mint a csipetke.

Ha zöldséged éppen nincs, megteszi valami vegyes ételízesítő is (Vegeta, Ízvarázs hasonlók), bár személy szerint ezeket a tartósító-szeres dolgokat csak végszükség esetén szoktam használni. (Magánügy) Jó főzőcskézést, jó étvágyat!

Majd írd meg, hogyan sikerült!

2013. ápr. 9. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Ja!

Egyébként a lángost (pogácsát) mi kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és féltenyérnyi kockákra daraboljuk, és úgy sütjük, nem pedig szaggatva! Így a végén a szaggatás során lemaradó szélekkel nem kell pluszban bajlódni. :)))

2013. ápr. 9. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!