Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gombához kéne valamilyen...

Gombához kéne valamilyen egyszerű recept, amihez nem kellenek különleges fűszerek pl. Tudnátok ajánlani ilyet?

Figyelt kérdés

Ez az egyszerű, fehéres színű gombám van, nem tudom a nevét sajnos, a kalapjának az átmérője olyan 3-4 centi.

Ti hogy szoktátok elkészíteni?

Köszönöm a segítséget!


2013. ápr. 8. 14:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

csiperke gomba a neve, ha 3-4 centi az elég kicsi,tehát egy gombapaprikásba pont tökéletes.

Ha még nem csináltál itt egy recept:


[link]

2013. ápr. 8. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 8. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:

Gombafejek rántva, tartármártással.

Tartármártás: tejföl + majonéz + pici mustár, pici bors

2013. ápr. 8. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi! Csiperkegomba tényleg!
2013. ápr. 8. 15:16
 5/14 anonim ***** válasza:
svédgomba
2013. ápr. 8. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Gombapörkölt / paprikás,

Tejszínes-gombás tokány,

Tejszínes-gombás tészta,

Milánói makaróni

2013. ápr. 8. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Ahogy én szeretem:


Két gombafejet összetűzöl, a közepébe fűsdzerezett krémsajtot vagy simán kéksajtot, kecskesajtot füstölt sajtot stb.-t teszel. Fapálcikákkal átszúrod, hogy egyben maradjon, majd bepanírozod és forró olajban hirtelen kisütöd. Nagyon finom és mutatós is.


Tölteni is szoktam a gombafejeket: összepaszírozott főtt tojás, majonéz, zöldfűszerek keverékével, vagy esetleg tejfölös-fűszeres keverékkel, vagy mondjuk kapros túróval vagy hasonlókkal. Sajttal is meg lehet szórni a tetejét. A sütőben 15 perc alatt szépen megsülnek.


Lehet belőlük egytálétel is, pl.: alulra gomafejek egy kivajazott üvegtálba, rá mozarella, fűszernek bazsalikom, oregánó, a tetejére pedig paradicsomkarikák. Szintén kb. 15 perc alatt kisül.


Szoktam gombás "brassóit" is csinálni, mivel vegetáriánus vagyok ilyenkor a hús helyett az egész, apró gombafejeket sütöm kia húshoz hasonlatos módon, a többi marad.


Gombapaprikásnak vagy pörköltnek is jó egyébként, ahogy valaki írta.


Gombás rizottót és tárkonyos gombaragut valamint gombakrémlevest is szoktam készíteni, az egy kicsit bonyolultabb, de ha érdekel leírom.


Fűszeres gombás salátákat is szoktam, valamint svéd gombasalátát is.

2013. ápr. 8. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Bocs a hülye kérdésért, de a szárát is meg lehet enni ugye, nem csak a kalapját?
2013. ápr. 8. 15:24
 9/14 anonim ***** válasza:

Meg lehet enni, annyi a különbség, hogy a szára végét le szokás vágni tisztítás címén.

A szárat pörköltbe vagy levesbe érdemes, vagy hasonló ételekbe (ragu, stb), sültnek nem igazán jó. Ha töltöd a gombát, a szárát törd ki és tedd félre máshoz. Rántottába is jó az aprított szára, vagy bármilyen gombás töltelékbe.

2013. ápr. 8. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
Elkészítettem a gombapaprikást. Nem rossz, csak az állaga olyan fura, mintha csigát ennék. Pedig nem ettém még soha csigát. De hát ezzel jár a gomba. Egyáltalán van akit nem zavar, hogy ilyen "puhatestű" az állaga? :D
2013. ápr. 8. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!