Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált receptet tudnátok...

Bevált receptet tudnátok nekem írni joghurt tortára? Ne olyat amit bemásolsz és még nem próbáltad ki!

Figyelt kérdés
2013. máj. 24. 08:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Pont a hétvégén csináltam:


5 dl natúr joghurt, 1 zseléfixszel kikeverve (nem kell hozzá forralni, csak simán belekeverni), 15 dkg porckor bele. 2 dl habtejszínt felverni habfixálóval, 1cs vaníliás cukorral és hozzáadni. TOrtaformába borítani a piskóta tetejére, pár órát hűteni, aztán egybeáll.


Ez így egy olyan 5-6 centi magas, lapos torta lesz, mert gyümölcstortának szoktam. Ha magasabbat szeretnél, akkor növeld a joghurt és a tejszín mennyiségét arányosan!


Az aljának sima 3 tojásos piskóta vagy babapiskóta is jó, az utóbbinál annyi, hogy egy 3-4 nap állás után már nagyon puha lesz, tehát ha 1-2 napon belül elfogyasztjátok, akkor javaslom.

2013. máj. 24. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

20 centis tortaformára:


A krémhez:


- 4 pohár 125g-os gyümölcs joghurt (esetemben eperjoghurt... ha nem akarsz nagyon édes tortát, akkor egy gyümis helyett használj natúr joghurtot)

- 2,5dl habtejszín (jól behűtve)

- 6 zselatinlap (Dr. Oetkert használtam, abban pont 6 db van)

- eper ízlés szerint

- eperlekvár (elhagyható)


A joghurtot egy kis lábasban felteszed melegedni. Nem szabad forrnia, csak forrósítsd fel. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatod, aztán óvatosan feloldod a meleg, tűzről már levett joghurtban. Ekkor már nem kell tovább melegíteni. Ha teljesen kihűlt a zselatinos joghurt, kemény habbá vered a tejszínt, és óvatos mozdulatokkal hozzáforgatod a krémhez.


Én egy 2 tojásból készült piskótára simítottam a krémet, így teljesen kitöltötte a 20 centis tortaformát. A piskótát megkentem eperlekvárral, és megszórtam apróra vágott eperdarabokkal. A tetejét dermedés után (ami kb. 2 óra) szintén eperrel díszítettem.


A másik lehetőség, hogy babapiskótára borítod a krémet, ebben az esetben elmarad az eperlekvár, és csak a torta tetejét díszíted eperrel.


Öntheted simán vizezett, vagy vizezett-eperrel kirakott formába is, ebben az esetben kicsit laposabb, "tészta nélküli" tortát kapsz.

2013. máj. 24. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!