Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok recepteket?...

Ajánlanátok recepteket? Leginkább főételeket.

Figyelt kérdés
2013. máj. 25. 13:54
 1/10 anonim válasza:
69%
hát nem konkrét recept, de én mindig a mindmegette.hu-ról nézek és még nem találtam rajta rosszat.
2013. máj. 25. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Mid van otthon, miből lehet gazdálkodni.

Milyen húsféleség, zöldségfélék, vagy inkább valami tészta-alapú kajára gondoltál?

Jó lenne tudni, milyen fajta főétel receptet, ötletet szeretnél kapni?

2013. máj. 25. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Húsból van itthon darált hús, máj, zúza, virsli.

van burgonya, rizs, pörkölt tészta

liszt, tojás stb.

zöldségből uborka, borsó, kukorica, karalábé


és ezért nem nagyon tudom mit főzzek..:)

2013. máj. 25. 15:11
 4/10 A kérdező kommentje:
Végülis mindegy milyen receptek:)
2013. máj. 25. 15:12
 5/10 anonim ***** válasza:
67%

Akkor legyen:

- borsóleves + resztelt máj, vagy rántott máj, ha resztelt, akkor sós vízben főtt krumplival, ha rántott akkor petrezselymes krumplival

- tojásos leves, rakott karaláb (mint a rakott kel stb.)

- frankfurti leves (kell egy kis kelkáp) + zúza pörkölt

uborka salátával

- nasinak hideg saláta: kukorica + krumpli + egy kevés borsó tartárral

Lehet palacsintát is sütni, ha van valami belevalód.


Ezekből bőven kijön a hétvégi ebéd a családnak.

Jó sütést-főzést, jó étvágyat!

2013. máj. 25. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen:) Ezeket pont szeretem is:)
2013. máj. 25. 15:51
 7/10 anonim ***** válasza:
50%

Nagyon szívesen, de most jut eszembe, én a töltött karalábot hogyan szoktam, ide írom neked, talán te is kipróbálod:


Vízszintbe ketté vágom a karalábokat, kivájom őket úgy, hogy körben és a fenekén is kb. 1,0-1,5 cm vastag fala maradjon. Lobogó sós vízben egy kicsit átforralom a kivájt reszelékkel együtt, majd besózva egy kicsit félreteszem.


A darálthúst födő alatt sóval, borssal, egyéb tetszés szerinti fűszerekkel puhára párolom, és főtt rizzsel kavarom össze. Félreteszem.


Karikára szelt sült krumplit sütök.


Zománcos tepsit kicsit kizsírozok, és (vastagon!) tejfölözök.

A sültkrumplit elterítem benne

Arra a kivájt karaláb reszeléket, és a félbevágott karalábokat.

Azokat töltöm meg a darálthúsos töltelékkel.

Tetejére ismét vastagon tejföl + reszelt sajt.

Be a sütőbe, míg összesülnek!


A karalábnak most van a szezonja, ha gondolod próbáld ki, ugyanígy szoktam a fehértököt és a cukkinit is, hosszában félbevágva, és a két fél "disznót" rakom a tepsibe! :))))

2013. máj. 25. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Jaj, a tököt és a cukkinit nem kell sós vízben átforralni, elég ha csak a két végét egy-egy pillanatra bemártok a lobogó vízbe, különben szétmállik az egész!
2013. máj. 25. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenképp kipróbálom:))
2013. máj. 25. 16:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves lepontozó!

Kívánom, hogy ennél nagyobb örömöd sosem legyen az életben!

Ez nem átok, csak egy szívből jövő "jókívánság", tudom, legalább akkora élmény ezt olvasnod, mint nekem látni, hogy azokat, a válaszaimat, amik a kérdező szerint jók és hasznosak, te zsinórban pontozod lefelé.

De tudd, ahányszor látom, hogy lepontozol, annyiszor fogom kívánni neked a továbbiakban ugyanezt!

Amilyen az agyonisten, olyan a fogaddisten!!!!

2013. máj. 27. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!