Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rum babát ti mennyire szoktáto...

Rum babát ti mennyire szoktátok megsütni? Világosbarnára vagy kicsit sötétebb barnára?

Figyelt kérdés
2013. máj. 25. 18:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Felcsigáztál !!! még nem hallottam ilyen sütiröl leírnád a receptet ??

Köszi ...

2013. máj. 25. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Házi babapiskótára gondolsz ?, mert én sem hallottam még rumbabáról, csak rumos tejbe forgatott babapiskótáról.

Tényleg érdekel engem is a " rum baba " :)

2013. máj. 25. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):

30 dkg liszt

1 dl tej

1 dkg élesztő

3 dkg cukor

4 tojás

10 dkg vaj

fél kk só

1 marék mazsola (elhagyható)

1 ek kandírozott narancshéj (elhagyható)


A mázhoz:

20 dkg cukor

1 dl narancslé

1 dl víz

1 dl rum


A lekenéshez:

baracklekvár


A tetejére pedig tejszínhab.


A lisztet tálba tesszük, mélyedést alakítunk ki a közepében. Beleöntjük a langyos tejet, a cukorból teszünk hozzá egy teáskanálnyit, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felhabosodott, hozzáadunk először csak két tojást, a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a sót, és alaposan összekeverjük.

Amikor ez megvan, a maradék két tojást is eldolgozzuk benne egyenként, illetve a mazsolát és a narancshéjat. Egy órán át letakarva, langyos helyen kelesztjük. Ez a tészta lágy, ne adjunk hozzá lisztet csak azért, mert nem olyan, mint ahogy azt megszoktuk!

A megkelt tésztát átkeverjük, elosztjuk a formákban. Látjátok, hogy a 12. mélyedésbe nekem nem jutott, az a helyzet, hogy a jobboldali formát kicsit túltöltöttem, nem gondoltam volna, hogy még mennyire meg fog kelni.

Ennyire. Na, de ne szaladjak nagyon előre, tehát nyugodtan osszuk a tésztát 12 részre. Tegyük 15 percre langyos sütőbe (50 fok), majd állítsuk a hőfokot 200-ra, és kb. 15 perc alatt süssük meg a süteményeket.

Közben készítsük el a szirupot: a hozzávalóit forraljuk össze addig,amíg azt nem látjuk, hogy a víznél sűrűbb az állaga. Ha felnőtteknek készül a süti, akkor a rumot csak a legvégén adjuk hozzá, mivel én elsősorban a gyerekeknek sütöttem, beletettem az elején, így az alkohol elpárolgott belőle.

A kész süteményeket szedjük rácsra, a rács alá tegyünk egy tányért, majd egyenként fürdessük meg a szirupban a tésztákat. Tegyük vissza a rácsra.

Nem maradt más hátra, mint hogy lekenjük forró baracklekvárral. Mehet a tányérra tejszínhabbal, vagy anélkül.

2013. máj. 25. 18:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Köszi szépen, hogy megosztottad a receptet, még nem hallottam róla, illetve nem olvastam sehol. a leírás alapján egy nagyon finom süti lehet.

szerintem, amikor fel kell nyomni 200 fokra, akkor már kap egy barnáspirosas színt. de csak tippelem.

sok sikert az elkészítéséhez:)

2013. máj. 25. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!