Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha tejszínt verek fel habnak,...

Ha tejszínt verek fel habnak, és zselatinnal szeretném az állagat keményíteni, mikor keverjem bele és hogyan?

Figyelt kérdés
2013. jún. 14. 07:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Elöször áztasd be a zselatint és melegitssd fel - ahogy a csomagolásán le van írva, és tedd félre hülni.


Utána a tejszínböl tegyél félre 2-3 evökanálnyit, és a többit verd fel habnak.

A zselatinba keverd bele a félretett tejszínt, és ezt a keveréket lassan keverd bele a tejszinhabba és picit még verd tovább. (Vigyázz, hogy ne verd túl)


A fontos, hogy a zselatin csak langyos legyen és a belekevert tejszín hüti majd le annyira, hogy ne csapódjon ki a habban. Ha a meleg zselatint beleöntöd a hideg habba, akkor kis csomók lesznek benne, és nem is köti meg a habot.

2013. jún. 14. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Ne zselatinnal keményítsd, hanem habfixálóval. Egyrészt egyszerűbb - csak bele kell szórni mikor vered - másrészt az állaga is jobb lesz.
2013. jún. 14. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
ha kicsit tovább vered a habot akkor még habfix se kell hozzá én szinte soha nem használok.
2013. jún. 14. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:

Na, kedves első hozzászóló, kipróbáltam a módszered. Amint a vizes-tekszínes lötyi érte a már majdnem-hab tejszínemet, azonnal összeesett, és folyós lett. Valahogy másképp kell (a habfixálók cukrosak, azokat most nem alkalmazhattam. Kár, hogy az utolsó habtejszínem volt, és mindjárt indulnom kell a vendégségbe, ahova a sütit vit

tem volna...

2016. júl. 31. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!