Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplis tésztához milyen...

Krumplis tésztához milyen leves illik?

Figyelt kérdés
2009. okt. 16. 10:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Májgombóc? Lencse? Gulyás? Ragu? Szóval valami tartalmasabb, amiben van egy kis hús. Hacsak nem akartok direkt hústalan napot tartani.
2009. okt. 16. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én borsó-, karfiol-, karalábé-, zöldbablevessel szívesen enném:)

2009. okt. 16. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Leves nélkül is kíváló!


Csinálj hozzá pl. egy jó kis nyers salátát szezonális zöldekből nehéz öntet nélkül!

2009. okt. 16. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Talán valami ragulevest csinálok.
2009. okt. 16. 10:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

a főttkrumpli levéből is tök jó levest lehet csinálni, ha még nem öntötted ki :)

Teszel bele zöldségeket, répa, gyökér, meg ami jól esik, rántás, paprikás ugye, meg szaggathatsz bele gombócot, tök finom.Végülis köménymagos leves csak felturbózva, anyósom nagyon nagyon finomat tud csinálni :)

2009. okt. 16. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi a krumpli főzővizéből szoktunk isteni fokhagymalevest csinálni csipetkével vagy tésztával :)
2009. okt. 16. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 igabcsy ***** válasza:
65%

Milyen főzővízről beszéltek?

Én úgy tudom, hogy a krumplis tésztához nem sima vízben kell megfőzni a krumplit. Hanem hasonlóképp elkészíteni mint a paprikáskrumpli receptjénél, csak apróbb kockára vágom a krumplit , kevesebb vizet teszek hozzá, hogy nagyon sűrű szaftja legyen és őröltköménnyel, fokhagymával fűszerezem.


Hogy a leves támához is hozzá szóljak, én is valami ragulevest tudok elképzelni, esetleg egy hideg meggylevest. (természetesen a jó meleg konyhában) :-))

2009. okt. 16. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
55%
Mi előbb megfőzzük az apróra vágott krumplit, majd hagymás, paprikás pörkölt alapra tesszük át egy másik lábosba lé nélkül. Nem szeretjük, amikor tocsog az egész. Így a főzőlábosban megmarad a főzővíz, és abból lesz a fokhagyma leves :)
2009. okt. 16. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!