Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi kenyér reggelre? Receptet...

Házi kenyér reggelre? Receptet keresek [Bővebben lent]

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Egy olyan receptet keresek, ami egy házi (fehér) kenyér és olyan, hogy este összekészítem a hozzávalókat, tepsire (nincs kenyérsütőm) rakom, és berakom a sütőbe (ki van kapcsolva) és beállítom, hogy pl. reggel 7 kor kezdje el sütni (tudja a sütő ezt a funkciót!) és akkor pl. 8, 1/2 9-re kész.


Egy ilyen receptet tudnátok mondani, amit este megcsinálok, reggel sül?



2013. júl. 6. 20:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha este megcsinálod, reggelre a tészta túl kel, és ehetetlen lesz a kenyered.
2013. júl. 6. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Amit meg tudsz tenni, hogy a kenyeret megdagasztod, és kelesztés nélkül a hütöbe teszed éjjelre, ott reggelig megkel. Reggel 7-kor felkelsz röviden, beteszed a süröbe és alszol tovább.

Másként nem lehet megoldani, mert egy éjszaka alatt túlkel a kenyér szobahömérsékleten, és ehetetlen lesz sütés után.

2013. júl. 6. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Ilyen receptet nem tudok, viszont, ha benn hagyod egész éjjelre a sütőben, akkor reggelre túlkel, átgyúrod és kész a kovászod/öregtésztád, amit a következő kenyeredhez felhasználhatsz, és igazi parasztkenyeret tudsz sütni vele.
2013. júl. 6. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Értem, kár.


Köszönöm a segítséget!


De, ha szobahőmérsékleten tönkremegy (túlkel), akkor a kenyérsütő gépekben miért van olyan funkció, hogy időzítve indul el/időzítve készül el?

Mert akkor ott is tönkre kéne mennie, hogyha pl. este belerakom a gépbe a hozzávalókat, beprogramozom, hogy reggelre legyen kész, akkor az is rossz lesz?

Mert, ha nem akkor lehet hogy veszek egy gépet!


Előre is köszönöm a segítséget!

2013. júl. 6. 22:59
 5/8 lencsefőzelék ***** válasza:
100%
A kenyérsütőgép megcsinálja helyetted a dagasztást és a kelesztést, ezért működik ez a módszer. Mi sokszor sütünk így kenyeret, este belerakjuk a hozzávalókat: többféle lisztet, vizet, magvakat, sót, élesztőt, és reggelre kész a kenyér, csak ki kell venni a kenyérsütőből, hagyni vagy fél órát hűlni, és már lehet is falni. Frissen a legjobb, két-három naposan már elég tömör és száraz.
2013. júl. 7. 00:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem, én is szoktam kenyérsütőben dagasztani és keleszteni, de ha nem veszem ki időben a keverőtálból, akkor túlkel, nem tudom hogyan működik ez az éjszakai program.
2013. júl. 7. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
A kenyérsütönél úgy müködik az éjszakai program, hogy nem este dagasztja be a tésztát, hanem hajnalban, és utána süti. Tehát NEM a bedagasztott tészta áll egészéjjel a gépben, hanem a hozzávalók (liszt, élesztö, folyadék) és a legextrémebb esetben is az élesztö kezd kovászosodni, de a tészta nem csinál semmit, mert csak késöbb (hajnalban) lesz a lisztböl tészta.
2013. júl. 7. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, már értem!

Akkor veszek egy kenyérsütő gépet. :)

2013. júl. 7. 08:39

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!