Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Édesítőszert, cukor helyett...

Édesítőszert, cukor helyett lehet használni lekvár főzéshez? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2013. júl. 6. 23:19
 1/4 lencsefőzelék ***** válasza:
100%
Lehet. Most bontottam fel anyám két éve eltett őszibarack-sárgabarack lekvárját, amiből nem sajnálta a sztíviát, lehet is érezni a mellékízét. Amit én főztem az idén eperdzsemet, abba kevés sztíviát tettem, az jó lett. Xilittel is tettünk már el. Befőtt-tartósítószer szoktunk még bele tenni, és az azon lévő recept alapján csináljuk, csak nem cukorral.
2013. júl. 7. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Azt azért tegyük hozzá, hogy amit az első hozzászóló mond, azok természetes édesítőszerek. A sztívianövény kivonata, és a xillit (nyírfacukor) - és ezek jók, bár van, akinél a xillit hasmenést okoz. A mesterséges édesítőszereket hagyni kéne a fenébe.
2013. júl. 7. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Fruktózt teszünk, finom a lekvár, befőtt is.
2013. júl. 7. 02:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
én csináltam tavaly édesítőszeres (szacharinos) lekvárt és nem csak hogy mellékíze van de még savanyú is emellett szóval szerintem nem érdemes ezzel szórakozni.
2013. júl. 7. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!