Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sokáig elálló sós aprósütemények?

Sokáig elálló sós aprósütemények?

Figyelt kérdés
Egy közelgő esküvőre keresek olyan recepteket, amit a nagy nap előtt akár 4-5 nappal is megtudnék sütni. Nagyon szépen köszönöm válaszaitokat előre is! :)
2013. júl. 20. 10:18
 1/7 anonim válasza:
2013. júl. 20. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de azt a kérdésből kifelejtettem, hogy bevált, más által is elkészített recepteket várok, amiről már van tapasztalat. Tisztában vagyok azzal, hogy rengeteg ilyen oldal van a neten, de sokszor hiába követem a receptet, ha mégsem sikerül úgy. Szerintem ezzel nem csak én vagyok! :)
2013. júl. 20. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen sós sütit szeretnél ? Vagy esetleg miért nem csinálsz sütés nélküli sütiket ? Ha az is jó,akkor küldenék pár kedvencemet :)
2013. júl. 20. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem van egy kifejezetten sokáig elálló sós süti receptem.

rúdnak szoktam általában, de jó poginak kiszaggatva is, vagy rombuszokra vágva.Tényleg rá van írva a papíromra, amit vagy 15 éve a húgomtól kaptam, hogy sokáig eláll.

ha sósat szeretnénk mindig ezt csinálom, mert kitűnő rágcsának is.

Hozzávalók:

30 deka liszt

25 deka margarin vagy 20 deka zsír

10 deka reszeltsajt bele, plusz szórni a tetejére

6 evőkanál hideg víz

1 evőkanál 10 %-os ecet

1 teáskanál só, de ez lehet több is ízlés szerint.

egész felvert tojás a lekenéshez

a zsiradékot a liszttel elmorzsókáljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. kb egy órát hűtőben pihentetjük, majd kb másfél ujjnyira nyújtjuk.

lekenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. ( persze lehet köménymaggal, szezámmal, vagy más magvakkal is )

derelyevágóval másfél centís csíkokat vágunk, amiket 5-6 centisekre eldarabolunk.

sütőpapíros tepsibe nem túl közel egymáshoz elhelyezzük és előmelegített forró sütőben aranyszínűre sütjük. hamar sül. az ecettől szépen megemelkedik.

ennyiből kb 3 közepes tepsi lesz.

én mindig dupla adagban készítem, mert annyira kapós.

Érdemes kipróbálni és majd eldöntöd, hogy lagziban megállja-e a helyét. remélem igen, a mhelyemen imádták a kollégák.ha többet sütsz, azért teljesen kihűlve tedd szalvétarétegek közé jól zárható dobozba.

2013. júl. 20. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
áh, ezt akartam én is írni, a kedvenc sösrudam, nagyon gyakran készítem, annyi változtatással, hogy a tetejét én kicsi tejjel vagy vízzel hígított, sózott tejföllel szoktam lekenni - mert a tojástól félek, ha sokáig kell elálljon a süti -, azután szezám, ill. lenmaggal szórom meg, és úgy sütöm, szépen megpirul így is a teteje, és állítom finomabb a teteje, mint tojással, a gyerkőceim mindig a tetejét rágcsáljál le először a rudacskáknak - jó gazdagon szoktam megszórni, a szezám- és lenmag nagyon egészséges, de lehet sajttal is szórni, úgy is fincsi :)
2013. júl. 21. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

előző vagyok, és azt azt még kifelejtettem, hogy ha nem vagy túl gyakorlott a sütés terén, akkor sokkal könnyebb, és tisztább úgy kivitelezni a darabolást-lekenést, hogy nagyjából négyzetes formájúra nyújtod a tésztát, majd pizzavágóval (annak nagyobb a kereke) felvágod, és egyben hagyod az egészet, azután lekened és szórod a kívánt magvakkal vagy sajttal, és azután rakosgatod szét a tepsire - így kevésbé maszatos az egész, nem ragad fel a vágóalkalmatosságra a sajtos-tejfölös katyvasz, sokkal egyszerűbb így :)

ami még fontos, hogy az összeállított tésztát ne sokáig gyúrogasd, mert ha felmelegszik a zsíradék, akkor a lisztben levő glutén aktiválódik, és nem lesz jó omlós a rudacska a végén.


ha összeállt a tészta nem baj ha maradnak benne vajgöböcskék, annál omlósabb lesz) máris csomagold fóliába, és mehet a hűtőbe egy órára minimum, de ha egész éjjel ott marad, az csak jót tesz neki, azután minél gyorsabban nyújtod ki annál jobb; és ezt már nem muszáj, de a legjobb végeredmény érdekében én még a sütés előtt is beteszem kicsit hűlni a hűtőbe tepsistől-mindenestől az egészet (kb addig, amíg előmelegítem a sütőt, és előkészítem a következő adagot), tapasztalatom szerint így lesz a legfinomabb a végeredmény :)

2013. júl. 21. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
2-3 naponta sütök, tehát elég gyakorlott vagyok, :D Csak azokból, amit sütök nem nagyon marad másnapra. :) És egy 160 fős lagziba, ahol isznak az emberek bőven, oda inkább a sósak kellenek, amivel nem szeretnék mellényúlni. Mindenféleképpen sós recepteket keresek, mert az édeseket már összeírtam, amik között nagyon finom sütés nélküliek is szerepelnek! :)
2013. júl. 22. 22:46

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!