Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizzát szeretnék sütni, de...

Pizzát szeretnék sütni, de annyi féle recept van a neten, hogy nem tudom eldönteni mi legyen. Esetleg valaki ajánlana egy tuti receptet?

Figyelt kérdés
Még kezdő vagyok ezen a téren.. :)
2013. júl. 25. 08:06
 1/6 anonim ***** válasza:

50 deka liszt

7 deka puha vaj

2 tk. szárított élesztő

3 dl tej

1 tojássárgája

4 ek. cukor

1 mokkáskanál só

En ezt a tésztát szoktam használni. Igaz, ez eredetileg édes kelt tészta, de nagyon finom. Bazsalikomot szoktam még tenni bele egy evőkanál nyit.

2013. júl. 25. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
1/2 kg liszt, kb 2,5 dl langyos víz, fél kocka élestő, 1 dl olaj, ha lehet olíva, de ha nincs az sem baj, só, lágy nokedli szerű tészta, ha ragad még tegyél hozzá olajat, jól kikeverni kicsit, dagasztani, ha meg kell kikent olajozott tepsiben egy kicsit elő sütöm, villával megszúrkálom, ha kicsit megpirult jöhetnek rá a finomságok! :)
2013. júl. 25. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Én ezt a receptet már megsütöttem vagy 10x és nagyon finom olyan mint a pizzériás.

40 dkg fehér liszt

25dkg élesztő

1mokkás kanál só és 1mokkáskanál cukor

1dl tej+1 dl langyos víz

2 evőkanál olaj

ezeket jól összegyúrni!Nem kell futtani az élesztőt külön!Ha összegyúrtad, szépen kidolgoztad hogy sima legyen és elváljon a kezedtől táltól akkor megkeleszted hogy duplájára kelljen (kb 30-40 perc), majd két cipóba osztod és kihúzod kézzel kerekre vagy kinyújtod 1 centi vastagra.Rátszed afeltétet és langyos sütőbe tolod.20 perc alatt kész.

2013. júl. 25. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek! :)
2013. júl. 25. 09:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Bocsi 25 g élesztő!!! nem 25 dkg :D
2013. júl. 25. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Az utolsó recept a legjobb hasonlóan készítem én is, talán kicsit más arányokkal. 1,5 dl tej 1,5 dl víz langyosan fél cs élesztő, kávéskanál cukor, teáskanál só, 2 kanál olaj 50 dkg liszt.dagaszt, keleszt, kinyújt, megpakol, kicsit megint keleszt, és nagyon nagyon forró ( 220-250 fokon, ha van légkecerés azt is be lehet kapcsolni, hogy minél gyorsabban süljön) sütőben megsüt.Így olyan lesz mint a kemencében sült pizza.
2013. júl. 25. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!