Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kukoricát meddig és hogy főzöd?

Kukoricát meddig és hogy főzöd?

Figyelt kérdés

Csemegekukoricára gondolok.


Én nem szeretem ezeket a 10perc alatt kész kukoricákat.

Nagymamám mindig óriási fazékban főzött 20-30 csövet 2-3 órán át,alul-felül a fazékban a csuhé,bőven sózva,én is így főzöm,igaz max 10 csövet.


És ti?



2013. aug. 7. 10:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A kukorica meghámoz, a belső ép csuhéja bele a vízbe, majd utána a kukorica is. Főzés idő 40 perc. Sót, cukrot nem rakunk bele. Ismerősömék egy az egybe teszik bele a kukoricát a fazékba.
2013. aug. 7. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen én is így, ahogy leírtad, bár nem sok sót teszek a vízbe, inkább utólag sózza, aki úgy szereti. Sokáig, de nem tudom meddig, nehéz megállapítani, hogy mikor jó.
2013. aug. 7. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Idő változó nekem is,a zsengébbnek elég 1-másfél óra is bőven.
2013. aug. 7. 10:43
 4/11 anonim ***** válasza:
50%

A zsengének 15 perc bőven elég.

Ezen túl minden főzés tökéletesen fölösleges, csak kifőzöd a vízbe az összes ízét.

Nagymamád valószínűleg takarmánykukoricát főzött, annak lehet kellett is annyi idő, de ma már nem ilyen kukoricát kapsz a boltban.

2013. aug. 7. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

A nagymamád idejében még nagyon ritkán lehetett kapni azt fajtam, azóta kinemesített kukoricát, amit ma "főznivaló" kukoricának nevezünk.

- Abban az időben még a közönséges takarmánykukorica gyengébb csöveit (ami még nem fejlődött "nagyszemessé" főzték (főztük), és természetesen 4-5 órán keresztül.

- Amikor már beérett kukorica volt csak, akkor pedig lemorzsoltuk, nagy fazékba feltettük főzni egy kis sóval és cukorral együtt, és merőkanállal szedtük, evőkanállal ettük, az volt a nasi délutánra!


Ezeket a ma kapható étkezési, főzni való kukoricákat valóban felesleges órákig rotyogtatni, mert tényleg jószerivel semmi íze nem marad.

2013. aug. 7. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok!

Régebben én is megágyaztam neki, alól-felül a héj, és ha kellett főztem akár egy órát is.

Ezeket a 10 perces kukoricákat csak símán belerakom a fazékba, forrástól számítva 15-20 perc, villával nézem, általában akkorra már valóban meg is puhul. Nem is rotyogtatom annál tovább, mint ahogy a villa jelez!

2013. aug. 7. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagymamám idejében az még 3-4 éve is volt,utóbbi pár évben nem főz már csak.

Nem takarmánykukoricát főzött,hanem rendes csemegekukoricát,amit vagy boltban vett,vagy a ketdben termesztett.

2013. aug. 7. 11:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Jó, akkor is rohadt fölöslegesen főzte órákon át, csak elfőzte minden ízét.
2013. aug. 7. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Nekem így van finom íze,ha sokáig fő,így finom puha.

10-20 perc után nekem kemény.

2013. aug. 7. 12:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Csináltass protézist.
2013. aug. 7. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!