Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lett lapos a dobostortám...

Miért lett lapos a dobostortám, ha mindent a recept szerint csináltam?

Figyelt kérdés
A tésztája így néz ki: 6 tojás, 10 deka porcukor, 10 deka liszt, 35 g vaj. Tojásokat különválasztottam. 6 vékony lapot sütöttem. Krémet vastagon tettem minden lap közé, de mégis lapos. 22 centis tortaformában sütöttem, a legtöbb receptes oldalon ezt, vagy ehhez hasonló receptet találtam. Mit ronthattam el?

2013. aug. 20. 11:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a krém lehetett lágy és nem bírta el a lapokat.

érdemes lett volna minden kenés után hűteni egy kicsit, hogy stabilan megálljon a következő lap.

2013. aug. 20. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a tortaforma nem volt jo az aranyokhoz kepest.
2013. aug. 20. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a tojások voltak kicsik. Én nem értem miért db-ban vannak megadva a tojások a receptekben és néhol még azt sem írják milyen méretűre gondolnak, holott piskóták múlhatnak ezen :D


Én több gyümölcstorta alap elrontása után tanultam meg anyukámtól, hogy egyszerűbb, ha veszed a fáradságot és leméred a tojásokat és ahhoz mértem teszed a lisztet és a többi hozzávalót. Mióta így sütök, nem marad lapos egy piskótám se.

2013. aug. 21. 04:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
S-es méretű tojásokból csináltam, akkor lehet itt volt a gond :( Köszönöm a segítséget!
2013. aug. 21. 13:10

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!