Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csípős szecsuáni csirke...

Csípős szecsuáni csirke receptet keresek sült tésztával, ami olyan mint a kínai éttermekben?

Figyelt kérdés
2013. szept. 19. 09:22
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Olyat hiaba keresel,az utanozhatatlan. Ezert jarunk kinai etterembe:)
2013. szept. 19. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen, én is úgy gondolom hogy elég nehéz leutánozni a kifőzdés kaját, mert olyan fűszereket és kiegészítőket használnak amiket mi nem.


Én ettől függetlenül szoktam készíteni "kínai" kaját. hús gomba répa hagyma ananász bambusz, és úgy fűszerezed ahogy akarod. Mert ugye a kínai kaja lényegében egy zselatinos ragu. Szóval wokban vagy edényben megpirítok minden hozzávalót, ahogy szeretem. aztán nagy fazékba teszem, és hozzáadok levet, ha még igényli, és a fűszereket. Én egyébként unclebenst is szoktam tenni bele, curryt, egyéb kínai fűszerkeverékeket, és csilit. Teryaki szósszal szoktam készíteni őket. A sülttésztát is teryakival és mézzel készítem, pirítok bele káposztát is.


Szóval ugyanolyat előállítani nem igen fogsz tudni, de hasonlót, vagy keleties jellegű ételeket nem bonyolult. A fűszerezésen múlik. Még azokat a szezámmagos bundázott csirkemelleket is megcsináltam egyszer. Mondjuk elég macerás volt, de az is csak egy sima bundázott hús, csak a végén mézes kecsapos ecetes és fűszeres lötyiben meg kell forgatni, és kész is.

2013. szept. 21. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=7hVjvdKWh9M

Itt van, még a sült tészta is, ám az a sherry étterem csatornáján. Semmi különbség, maximum a használt alapanyagok, fűszerek miatt lehet eltérés, mint a kifőzdékben, pl más fajta szójaszószt használsz.

2013. szept. 27. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 edit2016 válasza:
Sziasztok! Én mindig úgy készítek kínait, hogy mikor még a csirkét párolom már wok fűszert teszek bele, és sok mirelit kinai zöldséget. Majd hozzáteszek egy üveggel a T-os édes-savanyúból, végül a sűrűséget egy szecsuáni (édes-savanyú) por alap adja. Ha csípősen szeretitek akkor erős pista mehet bele. Soknak tűnik, de ezek nélkül nem annyira hasonlít. (Vagy íztelen, vagy híg lesz) A pirított tésztát én serpenyőben pirítom, jó sok olajban, amíg megbarnul. Nem gond ha kicsit különböző a színe. Ezután főzöm ki vízben. Nagynénémtől tanultam, hogy mogyorót is lehet bele tenni, úgy még finomabb.
2016. jún. 18. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!