Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A csirke melyik részét vegyem,...

A csirke melyik részét vegyem, hogy olcsóbban kijöjjön a kaja?

Figyelt kérdés
2013. szept. 16. 14:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Egy egész csirkét vegyél az a legazdaságosabb :
2013. szept. 16. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Attól függ, mit akarsz készíteni belőle.
2013. szept. 16. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól füögg, hogy mire kell, levesnek jó a legolcsóbb, a háta is, sőt ebből a legjobb, rizsesnek a szárnya, ez is olcsóbb, mint a comb, vagy a melle, Ha comba, vagy melle kell, akkor gazdaságosabb, ha egész csirkét veszel és az aprólékot felhasználod máshoz.
2013. szept. 16. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen ahogy az első irja : Azért egészben mert az aprólékból levest ,vagy pörköltet csinálhatsz estleg tarhonyás húst .

mellett combot ránthatod ,vagy sütheted .

2013. szept. 16. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
55%
Hát, attól függ... a gyomrodat akarod megtölteni, vagy elegendő tápanyagot bevinni ?
2013. szept. 16. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Nagyon durván, de kb. az arányokat hogy lásd:

Mellehúsa csont nélkül = cca. 1400-1500-1600 Ft/kg

Mellehúsa csontosan = cca 1200-1400 Ft/kg

Combja = cca 900-1200 Ft/kg

Többi része (far-hát-nyak-szárny) = cca 250-450 Ft/kg

Máj = cca 700 Ft/kg


Ha egészben veszed a csirkét, akkor = cca 600-750 Ft/kg.

Az is biztos, ha egész csirkét veszel, akkor az több lesz mint egy kiló, tehát számolni kell azzal, hogy a pénztárnál minimum a csirkéért fogsz otthagyni kb. 1300-1500 Ft-ot, de azt is kiszámolhatod, hogy azért a pénzért vajon hány ebédet-vacsit tudsz összehozni.


Nagyon durván ezek az arányok, függ attól, hogy az ország melyik részében élsz, és milyen üzletben (Tesco, stb.) vásárolsz.

2013. szept. 16. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek!

a csirke nyesedékéből is szoktak készíteni ételt?ez is olcsó?

2013. szept. 16. 15:43
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze, nagyon fincsi: kicsit megpörgeted sóval:

- lisztbe mártva hirtelen kisütöd, valami mártást készítel (sajtmártást, gombamártást, fokhagymás tejfölöst) belerakod a husit, összerotyogtatod, főtt rizs, főtt tészta körettel

- tepsibe rakod, sózod, fűszerezed, körberakhatod hasáb burgonyával is, fóliát rá, be a sütőbe, amikor megpuhult fólia le, pirosra sütöd, esetleg még a legvégén tejszínnel, valami hasonlóval + reszelt sajttal felöntöd és egy percre visszadugod

- de szokták a nyesedéket megpárolod, mintha darált hús lenne, elkészíted főtt rizzsel, és rakott káposztába, vagy rakott zöldbabot belőle, tejföllel isteni

- egyszerűen megfőzöd belőle a pörköltet, nokedlivel, amivel akarod fincsi

2013. szept. 16. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
a nyesedéknek milyen az ára?
2013. szept. 16. 15:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem emlékszem, mert nekem még sosem sikerült kifognom, ismerőseim biztosan mondták már, tőlük hallottam az elkészítési módokat is.

Biztosan olcsóbb kategória, ha szinte percek alatt el szokott fogyni az üzletben!

2013. szept. 16. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!