Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A szecsuáni csirke receptje?

A szecsuáni csirke receptje?

Figyelt kérdés
Már kerestem sok helyen de mindenhol a csipős van. Nekem a mézesre lenne szükségem . Tudna valaki adni erre receptet?
2010. máj. 13. 16:06
 1/1 anonim ***** válasza:

1 csirkemell csíkokra vágva


A páchoz:


őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette), só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj


A bundához:


1/2 csésze liszt

1/4 csésze keményítő

csapott tk. sütőpor

1 felvert tojás

2 ek. olaj

2/3 csésze víz

kevés só


A mézes mázhoz:


1/8 csésze méz

1/4 csésze cukor

1/8 csésze ketchup

1 ek. fehérborecet


A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.

2010. máj. 13. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!