Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Porcukorból, vízből és színezé...

Porcukorból, vízből és színezékből készíthető torta bevonására alkalmas, nyújtható lap?

Figyelt kérdés

A nyújtható fondantot vagy a marcipánt szeretném helyettesíteni olcsóbb anyagokkal. Minden nyújtható fondant receptnél olvasok olyat, hogy tejpor, kukoricakeményítő, glicerin, tragantpor, glükózszirup, meg más hasonló dolgok, amikről végül is azt sem tudom, hogy drágák-e, hol lehet beszerezni és mekkora kiszerelésben, mert ha nem használom föl mindet, akkor pocsékba megy a maradék...

Szóval arra vagyok kíváncsi, hogy valaki próbálta-e már csak a porcukrot és a vizet összegyúrni és tortát bevonni vele?


2009. nov. 7. 10:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Pusztán porcukorból és vízből nem tudod előállítani sajnos a fondant-ot. Mindenképpen kell bele tejpor, ami egyáltalán nem drága, 10 dkg kb. 200-300 Ft között mozog. És bárhol beszerezhető. Pl. a Tesco-ban, a tejtermékeknél kell keresni (=Túrista tejpor). Ha ezek után úgy döntöttél, hogy jöhet a tejporos verzió, akkor leírom neked a saját receptemet:

30 dkg porcukor

10 dkg tejpor

2 evőkanál olaj

1 evőkanál méz

3-4 evőkanál víz (szükség szerint)


Az adalékokat gyúrd össze, ha színezni szeretnéd, ételfestékkel színezheted.

Használat előtti napon készítsd el, tartsd hűtőben, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

Gyors mozdulatokkal dolgozz a kész cukorbevonóval, mert a kéz melegétől hamar megpuhulhat!

(Tipp: ha túlságosan megkeményedne másnap, ami valószínű, akkor 1-5 mp-re tedd mikróba, de tényleg csak ennyi időre, mert úgymond "megég"!)

Csak bátran azzal a tejporral! Sok sikert! 38 hetes kismami

2009. nov. 7. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ és gratulálok a Babához!:-)

Hát, ez tényleg nem a drága receptek közé tartozik! Majd kipróbálom! Ebben a hónapban ugyanis készülök egy névnapi és egy szülinapi torta sütéséhez is!

Nem olyan régen kezdett foglalkoztatni a szilárd anyaggal bevont torta. Eddig csak csillagcsöves tortadíszítővel cicomázgattam a műveimet meg csokimázzal, de ahogy nézegettem ilyen marcipános tortákat, hát, teljesen beleszerettem...:-)

Egyből akartam venni marcipánt, de csak "Szamos"-t találtam, ami számomra iszonyat drága, ráadásul egy normál torta bevonásához 2-t kellett volna vennem belőle. Így, hát, eszembe jutott valami... Vannak ezek a csokival bevont marcipán rudak. 250 Ft 1 db. Vettem belőle 2-t, leszedtem róla a csokit és csodálatosan működött! Piros ételfestékkel rózsaszínűre festettem, vékonyra nyújtottam és még rózsákat is gyúrtam belőle! Hatalmas sikere volt. Aznap elfogyott.:-)

Szóval, nagyon lelkes vagyok ilyen téren és végül is ez így már bevált, csak kíváncsi voltam minél olcsóbb megoldásokra...

Köszi még egyszer a receptet! Nemsokára kipróbálom!

2009. nov. 8. 01:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Készíthetsz marcipánt házilag is:

Veszek fehér (nem héjas) mandulát,ha nincs egész,akkor a lapra vagy szálasra vágott is jó.

Kávé vagy mákdarálóban fele mandulát fele cukorral finomra őrölök,ha kell kétszer is.(eredetileg mozsárban kellen összetöri,de az nagyon macerás.)

Az örleményt egy tálba teszem és annyi tojásfehérjével gyúrom össze,hogy összeálljon.Ha véletlenül híg lesz,teszek hozzáporcukrot.

Két fólpack között nyujtom ki.Ha megmarad,fólpackba csomagolva a hűtőben hetekig eláll.Ha mégis megkeményedne a hűtőben,porcukorral átgyúrom.Lehet színezni is ételfestékkel.

Még egy diszítő recept:zselécukor

Lekvárt felmelegítek folyósra,teszek hozzá kevés vízben felolvasztott zselatint( 2 dl lekvárhoz 1-1,5 tasakot)

És összeforralom.Ha egy kissé kihült,egy tálcára folpackot teszek,megszórom kristálycukorral,hagyom megdermedni.Kiboríton egy cukrozott tálcára,leveszem a foliát,és tetszés szerinti alakokat szúrok ki belőle.A kiszúrt formákat kristálycukorba forgatom,és a konyhába hagyom néhány napig száradni,és egy tasakban elteszem a felhasználásig.A maradékot újra melegítem stb.

2009. nov. 10. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ Neked is!:-)
2009. nov. 10. 20:10

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!