Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen pörköltböl lehet a...

Milyen pörköltböl lehet a csirkén kivül, hortobágyi palacsintát csinálni? Miböl szoktatok?

Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 13:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Én csirkéből szoktam, viszont az anyósom sertés darálthúsból (magát a darálthúst készíti pörköltnek) és az is nagyon finom.
2013. szept. 30. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Darált sertéshús!
2013. szept. 30. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:
csirkemellnyesedék ledaráltatod vagy pulyka darált húsból.
2013. szept. 30. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Az eredeti, ill. az a recept (Kollmanné 1939) amiből az 58-as világkiállításra 'hortobágyi'-ként korcsosították még borjúról szólt - borjúpaprikásról egészen pontosan.
2013. szept. 30. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

[link]


Én is úgy tudtam, hogy az eredeti hortobágyi húsos palacsinta tölteléke marhapörkölt ledarálva.


A link szerint a borjúhúst darálják nyersen, abból főzik meg a pörköltet, és úgy lesz belőle töltelék.

2013. szept. 30. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Bármilyen pörköltből jó, én ugyan baromfiból szoktam, mert mást nem eszünk.
2013. szept. 30. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó a csirkéből is, hiszen borjút már nagyon nehéz vásárolni is, másrészt az egyik legdrágább húsféle, drágább a marha-húsnál is.
2013. szept. 30. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Disznó, marha, pulyka és a persze a csirke teljesen jó hozzá. Szerintem a kész pörkölt sokkal finomabb ledarálva, mint a darálthúsból készült pörkölt, mármint palacsintába töltve.

De ez abszulút szokás, ízlés kérdése.

2013. szept. 30. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Az eredeti az valóban borjúból készül, de bármilyen húsból finom.
2013. szept. 30. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 doboszoli ***** válasza:
Gyakran készítünk, bármilyen MARADÉK pörköltből.
2013. szept. 30. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!