Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mindig elrontom a borsófőzelék...

Mindig elrontom a borsófőzeléket. Hogyan kell csomómentesen elkészíteni?

Figyelt kérdés

Mindig becsomósodik a borsófőzelék, nem tudom mitől, pedig folyamatosan kavargatom mialatt a vízbe teszem a habarást, és réteslisztből készítem. Engem nem izgat különösebben, mert gyerekkoromban is mindig így ettem, anyukám így készítette el. De már külön élek a párommal, és ő nem hajlandó megenni ha csomós. Mi a "titka", hogy ne legyen csomós?


Nagyon köszönöm a segítséget.


2013. nov. 16. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

A habarást ne réteslisztből csináld, sima liszt erre jobb.

A sima lisztet tejben csomómentesre kevered, habverővel, úgy hogy közepes sűrűségű habarást kapj, ha csomómentes, magas láng mellett lassan belecsurgatod a főzelékbe a habarást és kanállal folyamatosan kevered.Amikor már kellően sűrű, azonnal be is fejezheted a főzést.

Én így csinálom és tulajdonképpen csomómentes.

2013. nov. 16. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
sima liszteld csináld.
2013. nov. 16. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
100%
Előszőr a rántást csinálom meg,sima liszttel, piros paprikát alig teszek bele, picit több lisztel mint szokás, pici vizzel engedem fel,sózom, cukrozom, bele a borsó, amikor már majdnem kész, pici tejjel, folyamatosan keverem, míg teljesen be nem sűrűsödik. Mire besűrűsödik, ddigra megfő a borsó is. Csak fagyasztott borsóból csinálom, sosem használok konzervet.
2013. nov. 16. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Síma liszttel csináld, és egy trükk:

Vegyél egy zárható tetejű befőttes üveget. Tedd bele először a folyadékot, majd a lisztet. Zárd le a fedővel az üveget és jól rázd össze a benne levőket.

Ezután lassan csurgasd bele a főzelékbe, és kevergesd állandóan. Így biztosan nem lesz csomós.

2013. nov. 16. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
75%

Tejszínnel is felengedheted, úgyis nagyon finom.


3-as voltam.

2013. nov. 16. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
15%

4-es, a trükködet inkább kukázd, lévén, hogy egy rántásnál a lisztet meg is kell ám pírítani:D

Szóval szerintem a "fözőtudományoddal" ne dicsekedj:DD

2013. nov. 16. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
76%
Kedves hatos! Nem csak rántással lehet főzeléket készìteni, hanem habarással is!
2013. nov. 16. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
Nagy dobozos tejfölbe tegyél 3-4 fakanál sima lisztet, ezt keverd simára tehetsz bele egy pici tejet is. Majd a főzővízből merj bele és keverd el. Ez azért kell, hogy átvegye a hőmérsékletet ezt öntsd a többihez. Szűrön is bele teheted. Én így csinálom és még sohasem volt csomós. Sok sikert:)
2013. nov. 16. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!