Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túró gombócot, hogyan csinálja...

Túró gombócot, hogyan csináljam, hogy a vízbe ne följön szét, de puha legyen amikor kiszedem?

Figyelt kérdés
2013. nov. 18. 15:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Érzésre. Erre sajna nem tudok egzaktabb választ adni.


El kell találnod azt a kötőanyag mennyiséget amitől még puha de nem esik szét.

2013. nov. 18. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát igen, az eredeti, valódi recept szerint ez a magyar konyhaművészet!


Én csalok, ezért a következőképpen készítem:

- megfőzöm a tejbegrízt puhára, de sűrűre, belefőzöm a cukrot, a vaníliás-cukrot, pici sót is

- megvárom míg kihűl, akkor belekavarom a reszelt citromhéjat, és krumplinyomóval beledolgozom a túrót.


Ettől kezdve már egyik evőkanállal tudod kiszedni, a másikkal formára igazítani és rakni bele az előre elkészített pirított zsemlemorzsába és percek alatt tálalhatod!


Garantáltan nem fog szétfőni és puha is lesz!

2013. nov. 18. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Kevesebb búzadarát tegyél bele, mint ami a receptben van, én pl negyed kg túróhoz nem 1 dl búzadarát adok, csak felet. Akkor is puhább lesz, ha a tojásfehérjét habbá verve adod hozzá.
2013. nov. 18. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]


nekem ezzel a recepttel még sosem főtt szét! Igaz kell hozzá egy mérleg a pontos 7 dkg gríz kiméréséhez.

2013. nov. 18. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm !!
2013. nov. 18. 15:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!