Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha konzerv babból készítem a...

Ha konzerv babból készítem a babgulyást, mehet bele a konzerv leve?

Figyelt kérdés
Soha, semmibe nem rakom a konzerv bab levét, de a levesbe sem lehet? És így mennyire lesz sűrű és sötét a leves leve? Mert én úgy szeretem.

2013. nov. 20. 00:38
1 2
 1/12 bumbi02 ***** válasza:
Én csilisbabba felszoktam használni, sose rontotta még el, a gulyást se fogja: )
2013. nov. 20. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Én is mindig felhasználom a levét, nem fog rontani rajta, és gondolom teszel még hozzá plusz vizet, így az állagán sem változtat. :) Maximum annyi a különbség, hogy vannak sózott konzervek, ilyenkor érdemes megkóstolni sózás előtt, nehogy túlsózd. :)
2013. nov. 20. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim válasza:
41%

Ilyenkor főzöl?

Bakker, küldhetnél belőle nekem is.

De khomolyra fordítva a szót bele ne tedd, mert nem lesz tőle jó, oda koncentrálódik az összes tartósítószer.

2013. nov. 20. 02:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 Salx Narval ***** válasza:
Én is leöntöm a levet a konzervekről, hogy miért azt nem igazán tudom indokolni, így alakult ki nálam. Mondjuk én a bab első főzőlevét is kiöntöm, azt mondják így kevésbé puffaszt. Szerintem nem rontod el vele az ízét, ha beleöntöd de sűrübb sem lesz tőle az tuti, sötétebb talán.
2013. nov. 20. 04:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

#3


Honnan veszed ezt a tartósítószer marhaságot? Egyrészt nics benne, mer minek is vóna, másrészt ha vóna, akkó se ártana.

2013. nov. 20. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

A konzervekben nincs tartósító, mert hőkezeléssel tartósítják.

Ennek ellenére én sem teszem bele a levét, mert nem tetszik a lé.Más oka nincs, nem félek tőle, csak nem látom gusztusosnak. ennyi.

A gulyás sűrűségét a hús, a jóféle pirospaprika, a zöldség, tészta is megadja a babon kívül.Én még krumplit is szoktam beletenni, mert mi így érezzük komplett gulyásnak :)

Mindig szakaszosan engedd fel, ne egyszerre zúdíts rá sok vizet. aztán látni fogod, hogy neked elég sűrű-e.felengedni mindig egyszerűbb, mint az eltúlzott levet visszafőzni.

2013. nov. 20. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Számomra undorító a babkonzerv leve, én mindig kiöntöm, sőt, a babot is leöblítem. De én egyik konzerves étel levét sem szeretem, legyen az bab, ananász, barack, gomba vagy egyéb....
2013. nov. 20. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, vannak különlegesen kényes, kifinomult ízlésű emberek!
2013. nov. 20. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

sajnos, mint minden csomagolt ételbe, ebbe is tesznek cukrot, mert olcsó és sok van belőle, amúgy meg nem jó.

mindig le szoktam mosni.

2013. nov. 20. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
40%
No igen, régen, mikó még ládából árúták a lisztet, hordóbul a petróleumot meg ecetet, még nem vót benne cukor, de hát minden tönkremegy má!
2013. nov. 20. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!