Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet "száraz" bolognai...

Hogyan lehet "száraz" bolognai spagettit csinálni?

Figyelt kérdés

Olyan menzásra gondolok, amin nem folyik a szósz:

[link]

valami ilyesmire gondolok de az még finomabb


nekem mindig ilyen szokott lenni :

[link]


2013. nov. 24. 12:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%

Hát ez a menzás valami gusztustalan, de ízlések és pofonok. Alapvetően a szósz főzési módján múlik. A menzás egyszerű kulcsa, hogy a darált húson kívül kb. egy fél paradicsom van benne, és ennyi.


A normális spagettihez meg olajon megpirítják a hagymát, a répát, arra megy a hús, aztán pedig bor, majd jó minőségű paradicsomból megfelelő mennyiség, és közben alaplével pótolják ami elpárolog.


A menzán egyszerűen spórolnak az alapanyagokkal, ezért száraz, szar ízű.

2013. nov. 24. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
52%

Kis hagymán pirítsd meg a darál húst, és löttyints rá minimális(!) paradicsom levet. Aztán ennyi.


Nem értem a gusztusod, de hát ez van?

2013. nov. 24. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
29%

Kis hagymán pirítsd meg a darál húst, és löttyints rá minimális(!) paradicsom levet. Aztán ennyi.


Nem értem a gusztusod, de hát ez van.

2013. nov. 24. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

A saját megszokott receptbe tegyél kevesebb folyadékot, és mielött a tésztára teszed, elötte forrald el a maradék levét is.


(Egyébként a bolonyainak NEM folyékonynak, levesszerünek, hanem majdnem morzsalékosnak kell lennie!!!!)

2013. nov. 24. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
16%
Egy olasz a répától valószínűleg messze futna :)
2013. nov. 24. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
58%

Igen, valószínűleg ezért állapította meg 82-ben az olasz főzőakadémia, hogy répa kell bele. Meg emellett pancetta és szárzeller, de arról gondolom azt sem tudod, hogy mi.


Egyébként a bolognainak se nem levesesnek, se száraznak nem kell lennie. Sűrű, nagyjából egybeálló, kissé lés szósznak kell lennie.

2013. nov. 24. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Jó most nem az eredeti recept érdekel :) Egyébként nekem nem gusztustalan. Ami a legjobban ízlik nekem az az Alleban kapható.
2013. nov. 24. 13:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Na hát akkor hajrá: a húshoz csak egy fél paradicsomot/kevés paradicsomsűrítményt adj, és ennyi. Darabos, száraz lesz.
2013. nov. 24. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
jénaiba öntsd a félig főtt tésztához kevert szószt és süsd meg sütőben. menzás lesz.
2013. dec. 7. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
0%. 0%!jézusom. gyűlölöm az embereket.
2013. dec. 9. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!