Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan csináljátok a...

Ti hogyan csináljátok a paprikás krumplit?

Figyelt kérdés

2013. dec. 11. 09:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Rengeteg voroshagymas pörkölt alap, krumpli es par szem paradicsom. Szigorúan kolbász vagy húsféléket nelkul, nekem ugy az igazi. Ja, enni pedig iszonyatos mennyiségű Erős Pista es villával összetörte, kenyérrel :D
2013. dec. 11. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
A kolbászt lepiritom ,majd kiveszem az edényböl : apróra vágott hagymát a kolbász zsíradékon lepiritom : amikor lepirult hagymára törött paprikát teszek rá . Rá teszem a burgonyát majd felöntöm annyi vízzel ami ellepi ,beleteszem a kolbászt : amikor burgonya félig puha nokedlit szaggatok bele..
2013. dec. 11. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Vöröshagymás pörkölt alap, arra megy a krumpli és a kolbász annyi vízzel ami épp ellepi amikor majdnem kész virslit karikázok bele. Sok lével szeretem és rengeteg tejföllel.


A maradékból kiveszem a húsit, összenyomom és krumplistásztának esszük

2013. dec. 11. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
párom csirkeszárnnyal szereti, nemrég vettem ki a fagyasztóból, akkor először a krumplit kell beletennem a vízbe főni? és csak utána a szárnyat?
2013. dec. 11. 10:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálnám, hogy a szárnyakat egy külön lábosban olajon kis vízzel sóval, borssal megpárolnám és egyszerre tenném be vagy pedig úgy, mintha pörköltet csinálnék tenném fel a csirkeszárnyat és amikor majdnam puha tenném hozzá a krumplit, mert annak jóval kevesebb idő kell.
2013. dec. 11. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez esetben mi a csirkeszárnyat felrakjuk mint a pörköltet, csak hosszabb lével, és amikor már forrt egyet-kettőt, akkor rakjuk bele a hasábra szelt krumplit, együtt, egyszerre főjjön meg!

Ez a csirkehúsos paprikás-krumpli nálunk.


Ha csirkehúsos krumplis-tarhonyát akarunk, akkor a krumpli kevesebb, amit belerakunk, de amikor ezek már félfövésben vannak, ahány tányér kaját akarunk főzni, annyi marék tarhonyát rakunk bele, és úgy főzzük készre. Persze meglehet, hogy a levét szaporítani kell.

Ez egyébként a tipikus alföldi bográcsos egytálétel, persze lábasban gázon is tökéletesen meg lehet főzni! :))

2013. dec. 11. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a tippeket is:)
2013. dec. 11. 11:07

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!