Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A mézeskalács cukormáza hogy...

A mézeskalács cukormáza hogy nem romlik meg?

Figyelt kérdés

Ugye a mázban nyers tojás fehérje van, ami melegben nagyon hamar megromlik elvileg(legalábbis a süteményekben, krémekben).

Akkor a cukormáz hogy áll el mégis 1-2 hétig a melegben is?



2013. dec. 18. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem nyers a tojásfehérje, hanem gőz fölött gyakorlatilag meg van főzve a cukorral.
2013. dec. 18. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
+ cukor konzervál, erre az elvre alapul a kandírozás is, pedig elvileg a gyümölcs önmagában romlandó lenne
2013. dec. 18. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

#1:

A cukormáz nincs megfőzve!


A tartósság oka egyszerű: a cukor maga a tartósítószer, a sok cukor nem engedi megromlani.

2013. dec. 18. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
A cukor tartósító hatása miatt. Egyébként én sem főzöm a cukormázat.
2013. dec. 18. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A vásári "tükörszíves " régi mézeskalácsokat is tojásfehérjés cukormázzal készítették, mégis hónapokig Árulták, fogyasztható volt bármikor.

A mostani díszítés is ezen az elven működik, csak cukor és tojásfehérje (főzés nélkül ) és szintén nem romlik meg a cukor tartósító volta miatt.

2013. dec. 19. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!