Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Minden évben ecetes krumpli...

Minden évben ecetes krumpli salátát csinálok a rántott halhoz. Persze marad még pár napig. Ha lila hagymával csinálnám, elszinezné az egészet, vagy csak a a hagyma maradna lila?

Figyelt kérdés
2013. dec. 21. 13:06
 1/8 anonim válasza:
71%
csak a hagyma
2013. dec. 21. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Na ezzel a válasszal ki van segitve a Kérdező!
2013. dec. 21. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Csak a hagyma marad lila, a krumpli nem lesz az!
2013. dec. 21. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy megcsinálok próbaképpen egy picit, és várok egy napot, mert nem vagyok meggyőzve. Esetleg teszek bele egy kis szódabikarbónát.
2013. dec. 21. 16:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Látod, ment ez válasz nélkül is.
2013. dec. 21. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Oké, csak gondoltam, hogy van valakinek tapasztalata ez ügyben. Nekem egyébként ugy rémlik, hogy rózsaszin lesz a leve is, és az nem szép.
2013. dec. 21. 18:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Én mindig lila hagymával készítem, és nem szokta elszinezni a krumplit. Nagyon finom, nyugodtan készítsd el! :)
2013. dec. 22. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

Mindig lila-hagymával együtt készítem, az változó, hogy cukros-ecetes lében tálalom, vagy tartárral.


A krumplit vagy megfőzöm sós vízben és alaposan leszűröm, vagy (ízletesebb marad, ha) a párolóedényben megpárolom. Amikor meghűlt, akkor mehet a cukros-ecetes lébe.


A lila-hagymát karikára szelem, belerakom a tésztaszűrőbe és egy kis fazék lobogóra forralt sós vizet átöntök rajta. (Ez arra jó, hogy van a hagymában is valami olyan alkotórész, mint az uborkában, hogy egyes embereknek bántja a gyomrát, de a leforrázás után már ilyen hatása nem lesz)

Majd egy kis edénybe rakva kicsit megpörgetem sóval. Egy idő után kicsavarom és úgy teszem a cukros-esetes vízbe a krumpli mellé.


Legtöbb esetben egy kicsit hagyom őket itt, összeérnek, majd leszűröm és tartárral összekavarva teszem asztalra.


Szóval színváltozás nincs!!!!!

2013. dec. 22. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!