Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A brokkolis főtt ételek...

A brokkolis főtt ételek elkészítéséhez milyen fűszert ajánlotok?

Figyelt kérdés

2013. dec. 25. 12:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Vagy simán só+fehérbors páros, esetleg só+fokhagyma, vagy az én kedvencem (ha magában van a brokkoli, esetleg natúr hússal) a só+szerecsendió.

Konkrétan milyen ételre gondolsz? Melyek a további hozzávalók?

2013. dec. 25. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

fokhagyma ,bors

vagy sajtmártás : kék penészes sajtal ,füstölt sajttal .

2013. dec. 25. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Ez csak próba.

Mivel teljesen át kellett térnem más táplálkozásra kipróbáltam a brokkolis főzeléket és én is só-fokhagymával.

Nem lett rossz,de érzem valami fűszer nagyon feldobná és volt egy ismerősöm,aki nagyon jól fűszerezett brokkolit sütött,de nem tudom mit használt hozzá.


Sajtmártás?Azt hogy kell elkészíteni?

2013. dec. 25. 12:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Párolt vagy rántott brokkolyhoz illetve még a piritott brokkolihoz szoktam csinálni :

Besamel mártást csinálok ,tejet megfelezem és tejszínt is teszek bele : A meleg mártásba keverem a reszelt füstölt sajtot ,vagy az apróra tördelt kék penészes sajtot : szépen felolvad a sajt a mártásba ,és evvel öntöm le a brokkolyt .

BESAMEL MÁRTÁS :

1.Olvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz.2.Öntsd föl a tejjel és keverd el csomómentesen

És most jön a csomómentes besamel mártás titka. Ez tudom, hogy szembe megy mindennel, amit a rántásról tanultál, de működik: A liszt pirításával egy időben kezdd el melegíteni a tejet egy külön lábasban (vagy mikróban). Amikor ráöntöd a rántásra, akkor a tej legyen forró. Egyszerre öntsd bele az egészet, és néhány gyors mozdulattal keverd el.Főzd sürüre :

2013. dec. 25. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

szerecsendió

bors

fokhagyma

2013. dec. 25. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Római kömény, fokhagyma, bazsalikom, snidling, zöldpetrezselyem.

Vajon párolt brokkolira bármelyik illik, lehet variálni is.

Vajon pirított zsemlemorzsába forgatva nagyon finom valamilyen mártással.Sajt, gomba, paradicsom... stb, esetleg sajtos rizsgombóccal.

2013. dec. 25. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
én sószegény diétán vagyok, így só helyett más pikáns fűszert használok, őrölt bors, egy pici chili, kömény,
2014. ápr. 27. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!