Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzik a káposztás babot?

Hogyan főzik a káposztás babot?

Figyelt kérdés
Évzáró rendezvényen ez volt a menü, és nagyon finom volt. Volt benne ugy láttam kolbász- karikák, d-csülökkockák úgy vegyesen , barna szinű szarazbab, és gondolom savanyitott káposzta. Mindez húsoskáposztaszerűen főzve.
2013. dec. 26. 18:27
 1/2 anonim ***** válasza:
A babot és a savanyúkáposztát külön kell megfőzni,különben soha nem puhul meg. Tetszés szerint egyik-vagy másik alapanyaggal együtt főzik a húsokat.Ha már gyakorlatilag minden puha, utána összeöntik a 2 féle ételt,újra fűszerezik szükség szerint, rántást tesznek hozzá igény szerint és egy darabig még együtt főzik.
2013. dec. 26. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Egyszer régen ettem én is 1 buliban és ezt a receptet kaptam hozzá : így szoktam csinálni :

1 db csülök

1 db füstölt nyelv /Hhelyette lehet kolbász karika /

5 dkg füstölt szalonna

5-6 fej vöröshagyma

2 fej fokhagyma

0.5 kg bab

50 dkg savanyú káposzta apróra vágva

só, bors, babér, pirospaprika

3 db paradicsom

2 db tv paprika,

tejföl a tálaláshoz

füstölt nyelvet vagy húst megfőzzük, ízesítve hagymával és babérral.

Füstölt szalonnát apró kockára vágva kipirítunk, finomra vágott vöröshagymát adunk hozzá és üvegesre pirítjuk. Leforrázott paradicsom húsát és paprikát adunk hozzá, fokhagymát, meghintjük pirospaprikával és egy kevés főzőlével felöntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott csülköt. 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott babot és savanyú káposztát. Felöntjük a főzőlével (ha nagyon sós lenne, felesben vízzel) ízesítjük babérral, borssal. A végén hozzáadjuk a felkockázott nyelvet vagy füstölt húst.

2013. dec. 26. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!