Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejjel vagy vízzel finomabb a...

Tejjel vagy vízzel finomabb a pizzatészta? Tudtok 'tökéletes' pizzatészta recepteket (ami olyan lesz, mint a pizzériákban)?

Figyelt kérdés
2014. jan. 7. 11:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Hogy tökéletes-e, azt nem tudom, de van egy recept, ami olyan lapos fini tészta lesz, mint a pizzériákban...:


Pontosan nem tudom fejből, de kb így van:

Vízzel készül, mely vizet két felé osztasz. Egyikbe sót teszel, másikba élesztőt. Mindkettőt hagyod feloldódni, lekevered. Majd lisztet osztasz szintén kétfelé. Egyikbe a sós vizet gyúrod, másikba az élesztőset. Ezután azt hiszem jó ha picit pihenteted, de nem az élesztő miatt, hanem hogy a liszt puhulásával gyúrhatóbb legyen.

Pihi után fogod a két gombócot és összegyúrod alaposan. Kívánt méretű gombócokra osztod, és kinyújtod vékonyra, max. fél centisre.


Rá nem keresek most, nézz utána, hgoy tudd az arányokat. De talán valami olaszreceptek.com vagy .hu, passz oldalon volt régen. Valami zöld színű honlap volt, és pl a tiramisu receptje is fent volt. Nekem ez vált be a vékony tésztareceptek közül leginkább.

2014. jan. 7. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

A vékony tésztást szokták ,vízzel készíteni .

A vastag tésztást pedig tejjel. Én a vastag tésztást szeretem.

Milyen tésztájut szeretnél csinálni?

2014. jan. 7. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Víz liszt, só, élesztő: egyszerű lágy kenyértészta max pici olaj.A titok igazából a sütésében van mégpedig a nagyon magas hőfokon történő hirtelen sütésben.Természetesen előmelegített legalább 230 fokos sütőben.
2014. jan. 7. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Hogy mi a tökéletes az nagyon relatív. Én az élesztőt tejben futtatom fel, és a gyúráskor kevés olajat és langyosvizet teszek hozzá.

Nem vékony, kérges-ropogós, de nem is paplanosan vastag. Nekünk pont így jó XD)

2014. jan. 7. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem hivatalosan nem kell bele tej (bár biztos nem rontja el). Most magam ellen is beszélek, mert én annyit rakok bele, ami az élesztő felfutattásához kell, de ha még kell bele plusz folyadék akkor vizet rakok.


Én így szoktam: élesztő meleg tejjel, cukorral elkeverve, felfuttatom a radiátorra téve. Ahány pizzát szeretnék annyiszor 150 gramm liszttel keverem el, rakok bele pizzánként 1-2 ek olíva olajat, sót és még annyi vizet amitől megfelelő (gyúrható) állagú lesz. Aztán fél-háromnegyed órát kelesztem, majd formázom.

Biztos nem olyan mint a pizzériában mert dobálva formázni nem tudom, de mi szeretjük.

2014. jan. 7. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekünk tejjel jobban ízlik, de az igazi pizza olajjal és vízzel készül.
2014. jan. 7. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 bumbi02 ***** válasza:
Az igazi pizzatészta, az egy sima kenyér tészta.. Víz,liszt élesztő só. Maximum kevés olivaolajat ha teszel bele, nem rontja el. Igazából az igazán finom pizza ízt a fatüzelésű kemence adja, és nem maga a recept. (persze az is nagyon fontos, de dolgoztam pizzaszakácsként, és csináltam ugyanazt a receptet otthon is, azért a kemence más jelleget ad neki mint a sütő..:))
2014. jan. 7. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!