Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mascarponet mivel lehet...

Mascarponet mivel lehet helyettesiteni a tiramisuban?

Figyelt kérdés
2014. febr. 5. 19:25
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
semmivel
2014. febr. 5. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
65%

Ízre és állagra semmivel. Ez kb. olyan kérdés, minthogy a csokipugindgban mivel válthatom ki a csokit.


Ízt, minőséget, állagot is megváltoztató, de egyesek szerint hasonlító dolgok: krémesített túró, habtejszín, cukrászkrém, és még ennél is rémesebb dolgok, pl. főzött krém vagy vaníliapuding, neadj' isten tejföl :(

2014. febr. 5. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
+ mindenféle gagyi 100 ft-os vaj/sajtkrémkészítmények, amik csak tehenet nem láttak még életükben.
2014. febr. 5. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Mivel helyettesítheted a kávét a kávéban.A csirkét a csirkepörköltben.Ha nem mascarponéval csinálod,akkor az nem tiramisu.Ha meg mindegy milyen ízű,akkor kérdezés nélkül főzz bele pudingot,de ne hívd tiramisunak.
2014. febr. 5. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Koszonom, mar megtalaltam: joghurttal lehet helyettesiteni. Mivel a mascarpone konkretan onmagaban majdhogynem iztelen, annyira nem fog hianyozni belole. Irhattam volna hamis misut vagy hasonlot is, a lenyeg, hogy egy desszertet akartam volna kesziteni, ami megkozeliti az eredeti tiramisut. A parom nem eszik sajtot, igy a amascarpone ki van zarva. Vajkremat itt nem lehet kapni - amit annak tartok, az itt mind friss sajt neven fut. Tiramisu krempor szinten nincs.
2014. febr. 5. 20:01
 6/10 anonim ***** válasza:
56%

Vegyél tejfölt, melegítsd fel egy kicsit és rakd sűrű szövésű konyharuhába vagy gézlapba, és hagyd csöpögni a hűtőben egy-két napra, olyan lesz, mint a mascarpone :)

[link]

[link]

2014. febr. 5. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

"ivel a mascarpone konkretan onmagaban majdhogynem iztelen, annyira nem fog hianyozni belole."


Kóstoltad már? Láttad már? A mascarpone megközelítőleg 5x sűrűbb, mint a joghurt, és ízre teljesen más. Van egy enyhe, jellegzetes aromája.


A tejfölös válaszadónak meg üzenem, hogy ne írjon olyan baromságokat, hogy savanyodott tejtermékből (tejföl) savanyítatlan válik, ha elrakod 1-2 napra... állagra lehet hasonló lesz, de ízre még véletlen sem.

2014. febr. 5. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
65%
Basszus, nem azt mondtam, hogy mascarpone készül belőle, de ez is egy alternatíva, ha a kérdező párja nem eszik sajtot, én legalább normális választ adtam ahelyett, hogy csak kötözködnék és fikáznék mindent..
2014. febr. 5. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Igen, kedves 7., kóstoltam mar. Eleg sűrűn használom sajtkremhez. Nekem nem tűnt fel eddig, hogy bármi különlegesebb ize lenne, biztos benne, van a hiba.


6.nak köszönöm a választ.

2014. febr. 6. 05:46
 10/10 anonim ***** válasza:
57%

A neten vannak natúr vajkrémes és tejszinkérmsajtos receptek is. Főleg a mindmegettén.

Sokan esküsznek ezekre, szóval nem mindenható a mascarpone szerintem...

2014. febr. 6. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!