Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húslevesbe gyömbér?

Húslevesbe gyömbér?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy van, aki tesz a húslevesbe gyömbért. De mennyit? És hogyan? Úgy értem: lereszelve, szeletelve vagy hogyan?
2014. febr. 16. 09:22
 1/5 anonim ***** válasza:
23%

Nem hallottam ,még ilyenről. De ha elszeretném rontani akkor szeletelve tenném. Hogy kitudjam venni ,a levesből. A gyömbér egy 10-15 perc főzés után keserü ,és maróan csipős lesz.

Ha kiakarod próbálni akkor inkább tálaláskor reszelj a tányérodba egy kevest.

2014. febr. 16. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyszer kaptam "gyömbérpürét" valakitől, és húslevesbe fogyasztottam el, mindig 1-1 kanállal tettem bele. Nagoyn passzolt a levesbe! 1 kanál egy fazékban nem túlzottan volt érezhető, ha picit többet tettem, intenzívebb volt, akkor lehetett a többi zöldség közül kiérezni, és nagyon jó volt. De akkor húsleves lévén általában maradtam a kevesebb gyömbérnél.


Na most nem tudom, hogy a nyers gyömbér mennyivel töményebb ennél a pürénél...


Próbálkozz nyugodtan eleinte kisebb mennyiséggel, és ha nem érzed, teszel többet, és kitapasztalod.


Szerintem finom!!!

2014. febr. 16. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
A szüleim mindig tesznek bele, már nagyon-nagyon régen. Soha nem volt se keserű, se maróan csípős a leves. Egy kis darabkát meghámozva a fűszertojásba tesznek a többi fűszer közé, így főzik meg a levest. Isteni húslevest szoktak készíteni, főleg fácánból.
2014. febr. 16. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
a szárított és a friss gyömbér is jó húslevesbe, nyugodtan lehet tenni bele egy fél diónyi darabot a frissből, a szárítottból annak a harmadát kb
2017. nov. 6. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Botond1999 ***** válasza:

A húslevesbe jó a gyömbér. 3-4 liter levesbe tehetsz egy ujjnyi vastag, 3-4 cm-es darabot. Ha szeletelve teszed bele, akkor a főzés végén ki kell venni (több órás főzés után is kemény marad), ha darálva, akkor nem kell, mert az apró darabkák megpuhulnak.

Nyersen csípős, főzve pedig szappanízű lesz, ezért ki kell venni a levesből, mielőtt kihűlne.

2021. okt. 3. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!