Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egész csirkét hogyan érdemes...

Egész csirkét hogyan érdemes megsütni? Milyen fűszereket használjak és hany fokon süssem hogy jól átsüljön és ropogós legyen a bore?

Figyelt kérdés
2014. febr. 23. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Csak só, bors. Beteszed és lefeded alufóliával. sütöd jó egy másfél órán át lassú tűzön. Elméletileg utána leveszed a fóliát, és sütöd tovább, amíg nem ropogós a bőre. Félidőben megfordíthatod a csirkét a fólia alatt.
2014. febr. 23. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb sütöben. Kivül-belül alaposan sózd be, esetleg lehet még botssal, tört paprikával, fokhagymával is füszerezni - amit szeretsz.

Utána vagy a rácsra fektetve vagy esetleg sörösüvegre húzva 150 fokon süsd, amig mepuhul (ez minden kg húsra kab 40-60 perc), utána 200 fokon piritsd át.


Semmiféle zsiradék nem kell hozzá, így a böre piros és ropogós, a húsa meg omlós-puha.

2014. febr. 23. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Olvasztott vajban keverj el jó sok zuzott fokhagymát,sót , borsot ,evvel dörzsöld be a csirkét kivül belül. Ha nincs vajad oliva olaj is jó.

Majd ovatosan ahol tudsz a böre alá nyúlj be és ott is kend be jó a laposan.

A csirkét vagy fektesd tepsibe ,egészbe ,vagy a gerincénél törd meg és teritsd ki. A tepsibe tegyél 1dl vízet. A csirkét fedd le,és kb 1,órát párold így . amikor megpuhult vedd le a fóliát és a kifolyt szafttal locsolgasd . kb 2Xvagy 3X 15 percenként látni fogod mikor omlos ,szép piros akkor kész van. Elöször 170C-on szoktam sütni. Amikor locsolgatom akkor vissza veszem a hőfokot 160Cra.

Azt is megteheted ,ha befüszerezted a csirkét ,fogsz 1 sörös dobozd a hagysz benne kb 1,5 dl sört ,dobálsz bele fokhagymát ,és vagy jól megmosod a dobozt ,vagy alufóliával körbe tekerd.Ráülteted a csirkét,vagy így sörös dobozostól sütőzacskóba teszed. Így párold meg. A másik megoldás ,hogy ne égjen a csirke meg sütő papírt benedvesitesz és a csirkére nyomkodod. Így is átpárolodik ,és utána már csak locsolgatni kell.

A csirkén nem fogod érezni a sört csak jó omlos lesz tőle.

2014. febr. 23. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

szia!


Mi són szoktuk, így nem kell fűszerezni. Egy kiló sót, vagy többet beleöntesz a tepsibe, és rárakod a csirkét. Ennyi. Isteni finom, omlós, a só körüljárja, de mégsem lesz sós.

A só összeáll sütés végére, és egyben ki tudod venni. Mivel zsír nem kerül alá, remek fogyókúrás étel is!

[link]

2014. febr. 23. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Bekened so bors fokhagyma mustar. Sutozacsi, 190 fokon 2 ora. Utana kibontod es megpiritod 20-30 perc alatt 220 fok korul. Omloszcirke.
2014. febr. 23. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!