Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom, jol bevált torta...

Finom, jol bevált torta recepteket irnátok nekem?

Figyelt kérdés
jövvö héten lesz keresztfiam szülinapja meg házassági évfordulonk is és mind a kettőre sütök tortát.
2009. dec. 13. 22:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Babapiskótás vaníliatorta csokitésztában:

24-es tortaformát béleld ki zsírpapírral,elég csak az aljára tenni.

Készítesz egy kakaós piskótát:

8 tojás

2 evőkanál víz

10 evőkanál liszt

1 zacsi sütőpor

10 evőkanál porcukor

A tojássárgáját kihabosítod a cukorral és a vízzel,majd felvered KŐKEMÉNNYÉ a fehérjéket,a lisztet egy tálban elkavarod a sütőporral,majd a sárgájás masszához felváltva adod a lisztessütőport és a habot,amíg el nem fogy,óvatosan keverve,nehogy összetörjön a hab,azért legyen kőkemény a habod,mert így a piskóta nem lesz púpos,ha sül és tömörebb lesz a tészta is,ja és persze dolgozz el benne 3-4 evőkanál aranykakaóport.180 fokon 20-25 percig sütjük,sütőajtót 20 percig ne nyisd ki!!!


Krém: Vaniliáspudingot főzz meg cukor nélkül. 2 zacskóhoz 6 dl tejet,ez jó sűrű lesz,majd 1 kocka rámát dolgozz el 20 dkg porcukorral,ha a puding jéghidegre hűlt,akkor adhatod hozzá a vajat,lassan,robotgéppel,csomómentesre dolgozod.


Babapiskóta fél csomag kevés rum aroma.

Tetejére csokoládémáz.


Összeállítás:Ha kihűlt a piskóta,akkor megszabadítjuk a formától,én kettőbe szoktam csak vágni,jó nehéz lesz a torta súlyra. :-)

Szóval ha kihűlt megkenem a krém felével,majd teszek rá rumaromában áztatott babapiskótákat,gyerekek esetén vaníliaaromát használj. Majd ezt befeded a krém másik felével,végül ráhelyezed a piskótalapot,készítesz rá csokimázat én 2 tábla katica tejbevonót alkalmazok,2 csepp olajjal,végül színes tortadarával díszítem.


Mutatós,finom,egyszerű és nagyszerű,én szülinapok alkalmával szoktam készíteni,nagy sikere van,hamar elfogy.


Persze van még tortareceptem bőven,ha érdekel írj még.


21 éves szakács csajszi :)

2009. dec. 14. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

én ezt a sütit nem piskótával, hanem gyúrt(utólag megpuhuló)tésztával szoktam csinálni.Lehet, hogy most váltok,a te elkészítésed egyszerűbbnek tűnik.

Van valami likőrös tortarecid is?

2009. dec. 14. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
kedves szakács csajszi, ha úgyis aromát használsz, nem mindegy, hogy rum vagy vanília aroma? nincs egyikben sem alkohol
2009. dec. 14. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

08:24 én részletesen leírtam egy tortareceptet A-Z ig,úgyhogy ne kötözködjél,ha valami nem tetszik ne olvasd,ennyi.

És marhára nem mindegy hogy rum vagy vaníliaaroma ;-)

2009. dec. 14. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

azért kötözködök, mert azt írtad, hogy ha gyerekeknek csinálja, akkor ne rumaromát tegyen bele és szerintem ez hülyeség

na mindegy, te vagy az okos szaaakács

2009. dec. 14. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerinted hülyeség...

majd tanulj te is 3 évig,minden nap,na az nem lesz hülyeség!!!

Na szevasz.

2009. dec. 14. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Különben is nem az alkoholon van a hangsúly,hanem az ízén...

De hát nem is értem mit magyarázok én egy laikusnak,jaj.

2009. dec. 14. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!