Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejbegrízt, és egyéb tejes,...

Tejbegrízt, és egyéb tejes, kényes, ragadós ételeket milyen lábasban szoktatok főzni?

Figyelt kérdés
A tejbegrízt teflonban próbáltam, de abban leragadt.

2014. márc. 18. 10:44
1 2
 1/14 anonim válasza:
Tefalos edénybe
2014. márc. 18. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

De mégis milyen fajta? Zománcos, fém, acél, alumínium, teflon, sima régi, aminek olyan márványos a belseje stb.


Olcsó, drága stb.

2014. márc. 18. 10:54
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Én csináltam már sima régiben, aminek márványos a belseje :) Csináltam rozsdamentes acélban. Nem ragadt le semmiben sem. Csak folyamatosan kevergetni kell, a cukrot pedig a végén kell hozzáadni, mert elvileg a cukor éghet le.

De rizst pl. teflonban tudok a legkönnyebben, mert másban odaragad.

2014. márc. 18. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

Beleöntöttem a tejet, még fel sem forrt, de már kezdett leragadni. Nem égett le benne az étel, de az étel barna lett ott, ahol megkapta. És persze kevergettem közben.


De mikor sima tejet forraltam fel, akkor is ez volt sajnos.

2014. márc. 18. 11:02
 5/14 anonim ***** válasza:

Mielőtt beleöntöd a tejet, ki kell öblíteni vízzel, akkor nem ragad le. Ha tejbegrízt csinálsz, akkor a cukrot is az elején kell beletenni. És folyamatosan kevergetni, már az elejétől.

Azzal lehet csalni, hogy ha van mikród, abban felmelegíted a tejet, csak vigyázz, ki ne fusson.


Állítólag az is fontos, hogy olyan lábasban csináld, amibe még soha nem égett bele semmi, mert ha igen, akkor a tej odakap. Illetve emiatt sok embernek van külön tejforraló lábosa.


Teflonban nem lehet, mert le ugyan nem ég, de csomós lesz.

2014. márc. 18. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Én zománcosban csinálom egyébként, és elég olcsó lábosom van.

5

2014. márc. 18. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Ebben a lábasban egyszer csináltam pörköltet, ami nem égett le. Ennyi az életútja eddig.
2014. márc. 18. 11:33
 8/14 anonim ***** válasza:

Acél lábosaim vannak, mindent abban csinálok.

Mondjuk nem merem otthagyni a tejet, mert utálom suvickolni az alját, így folyamatosan keverem. Akkor sose ég le, sőt leragadni sem hagyom.

2014. márc. 18. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Duplaaljú rozsdamentesben, amit kiöblítek használat előtt. soha nem ragad le benne sem tejbegríz, sem puding. persze állandóan keverem egy kis kézi drót habverővel.
2014. márc. 18. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Olcsó teflonban csinálom a tejbegrízt, még soha nem ragadt le.
2014. márc. 18. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!