Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumpliból valami köret, ami...

Krumpliból valami köret, ami nem hagyományos?

Figyelt kérdés
Tehát nem a különböző féle sült változat,vagy nem püré vagy tört...sőt még a hercegnő is kilőve mert nincs vajam:) Bundás csirkemell lesz (palacsintabundás), sajtos sztapacska nem megy el hozzá egyszer?:) Mert ez az ötletem támadt.
2009. dec. 16. 16:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Krokett?
2009. dec. 16. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Krumpligraten: a krumplit nyersen vékonyra szeletelni (uborkareszelövel könnyen megy), egy kivajazott tüzálló tálba cserépszerüen egymásra rakni (majdne állitva a szeleteket). Egy fej hagymát kevés vajon világosra piritani, a krumplira szórni. Tejszint, tojást kikeverni, sóval, borssal füszerezni és a krumplira önteni (majdnem el kell, hogy lepje) és sütöben (200 fok) süsd pirosra.
2009. dec. 16. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia


én épp eztfőzöm nemsokára(kb 10 perc múlva)


1 reszelt krumpli

1 reszelt gerezd fokhagyma

1 fél vöröshagyma szintén reszelve

só bors

kb 20 dkg liszt

1 tojás

1 dl víz


össze kevered és 1 centi vastag palacsintát sütsz belőle... igaz ez nálam mártásos húshoz megy , ami egy kis szaftot is ad neki

érdemes kipróbálni

2009. dec. 16. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

szia


krumplipürét csinálsz kicsit sűrűbbet egy sütőlemezre rakod

kb evőkanálnyi méretben, amit előtte kikentél zsírral, szalonna kockákat rászórsz, és fél karikára vágott hagymával fejezed be. süsd ki és máris ehető , imádni fogod.

azt hiszem ez a gánica vagy ha nem akkor írjátok meg hogy mi ez

jó étvágy

2009. dec. 16. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Óh köszi a válaszokat,épp csak kiszaladtam elmosogatni és már ennyi válasz!:) Ezekre az ötletekre mindenképpen sort kerítek majd,mindegyik tetszik:) De akkor a sztrapacskás ötletemet nem pártoljátok?:S
2009. dec. 16. 17:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Harmadik válaszolóm! Ezt a finomságot csak úgy szabad kisütni mint palacsintát? Bő olajba kanalazni,mint egy fánkot lehet? Vagy megszívná magát?
2009. dec. 16. 17:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Ugyan nem a harmadik vagyok, de amit irt, azt csak kevés zsiradékban jó sütni, mert különben tényleg megszivja magát.
2009. dec. 16. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Burgonyafánk


Hozzávalók:

40 dkg főtt burgonya, 1 evőkanál liszt, 2 tojássárgája, pici só, 2 dl olaj a sütéshez


Elkészítés:

A burgonyát krumplinyomón átnyomjuk, megsózzuk, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet. Legalább egy órán át állni hagyjuk. Evőkanállal a felhevített olajba kis halmokat szaggatunk, és szép világosra sütjük a burgonyafánkot. Húsok mellé, köretként is tálaljuk.

kép:

[link]

2009. dec. 16. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!