Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rízstésztának milyen íze...

A rízstésztának milyen íze van? Hasonlít a hagyományos tésztára?

Figyelt kérdés
2011. okt. 28. 00:31
 1/7 anonim ***** válasza:
26%

igen, tésztaíze van, csak a formája rizs alakú.

úgy csinálom, mint tarhonyát, zsíron lepirítva, másfélszerannyi vízzel felengedve, sózva. ha felszívta a vizet, akkor félrehúzom, és jól betakarom konyharuhával.

simán megfőszve eléggé összeragad, de így szépen szemenként különáll, ha villával jól fellazítjuk.

2011. okt. 28. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Rizs alakút még nem láttam, spagettire emlékeztetőt vettem már, illetve üvegtésztához hasonlót.
2011. okt. 28. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Két dolog van, amit rizstésztának neveznek.

Az egyik rendes tészta, rizs alakúra préselve - a török és görö konyhában használtos. Ennek az ize gyakorlatilag ugyanolyan, mint a megszokott.

A másik az ázsiai konyhában elöforduló, rizslisztböl készült tészta. Ez izben kicsit más, de nem döntöen.

2011. okt. 28. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Én még csak ezt a másodikat ettem, ami rizslisztből készült, az nagyon ízlett.
2011. okt. 28. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Évajuli


itt egy kép, talán igy ismered, sajnos nem találtam hamar magyar receptet:


[link]

2011. okt. 28. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Aki hasonló korú, mint én, talán még emlékszik a T-rizsre, vagyis a tésztarizsre. üzemi konyhán étkeztünk a 70-es 80-as években, nagyon gyakori köret volt rizs helyett, szaftos húsok mellé.

aztán hosszú évekre eltűnt, most megint megjelent.

ha valaki felidézi az üzemi konyhás emlékeit, talán még

nosztalgiából el is készíti:))

2011. okt. 28. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha arízslisztből készült (üveg) tésztára gondolsz, semmi extra. Finom, különösebben nincs eltérő íze a normál tésztához képest. Gyorsabban fő, bár van olyan, amit csak le kell forrázni.
2011. okt. 28. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!