Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » étolajat hányszor éehet...

étolajat hányszor éehet felhasználni hús sütésre?

Figyelt kérdés
Hogy ne képződjön rákkeltő anyag
2014. márc. 30. 21:26
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
34%
1x
2014. márc. 30. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 anonim ***** válasza:
75%
Attól függ mit sütsz benne. Igazából látszik a színén, meg hogy már mennyire habzik.
2014. márc. 30. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/26 A kérdező kommentje:
Azt olvastam 8x. Én 10x szoktam, az már nem jó ? panírozott csírkét sütök benne
2014. márc. 30. 21:30
 4/26 anonim ***** válasza:
75%
Majd látod :) ha nagyon habzik, akkor már nem jó.
2014. márc. 30. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/26 anonim ***** válasza:
57%

Minden sütés befejezése után leszűröm az olajat. Az alján levő zavaros olajat kiöntöm.A következő alkalommal, ha kell öntök hozzá az üvegből. Soha nem lesz habos.

Ennyi nem rákkeltő. Főzni csak zsírral szoktam.

2014. márc. 30. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/26 anonim ***** válasza:
23%
Én 3-nál többször nem merem használni. Elvileg ha nem ég meg az alján a morzsa, addig jó, de nekem mindig fekete lesz az alja, mire kisütöm a húst. És szerintem olyankor már nem segít ha leöntjük, mert az rákkeltő anyag ugyanúgy benne lehet.
2014. márc. 30. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/26 anonim ***** válasza:
35%
egyszer...amúgy meg én max. 2 evőkanál olajon megsütök minden húst, gondolom, ha nekem megy, akkor másnak is...
2014. márc. 30. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/26 anonim ***** válasza:
24%
Én 1x.
2014. márc. 30. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/26 anonim válasza:
64%
Általában egyszer. Hasábburgonya után az étolajat leszűröm, és még egyszer, de csak hasábburgonya sütéshez felhasználom. A lángos sütésénél is felhasználom egyszer a leszűrt étolajat.
2014. márc. 31. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/26 anonim ***** válasza:
90%

CSAK egyszer szabad felhasználni.


Ne hallgass ezekre a zseni háziasszonyokra itt, amikor tudományos tény, hogy iszonyatosan rákkeltő a többször felhasznált olaj. Teljesen mindegy, hogy habzik-e vagy sem, az olaj kémiailag romlik minden HEVÍTÉS után, és erre sajnos a szűrés sem megoldás.


Egyrészt eleve nem kellene 10 centi mély olajban sütni. Másrészt a legjobb vajjal, egészséges, hidegen préselt ("extra szűz") olajokkal sütni (olíva, szezám, szőlőmag, tökmag stb.), zsírok közül pedig a liba vagy kacsazsír az, ami egészségesnek mondható. Elég a serpenyőbe maximum fél-1 centi olajat önteni, és azon megpirítani az ételt. Manapság a világon mindenhol elismerik ezt, csak Magyarország tart még mindig ott, hogy egy centis rántotthúshoz 20 cm mély és ráadásul napraforgóolaj kell...


Így pazarolni sem pazarolsz, a környezeted is óvod, és ami a legfontosabb: a saját egészségedet is!!


Sajnos ez nem vicc, a már 2x felhasznált olaj akár 4 órával fogyasztás után is pl. drasztikusan megvastagítja az ereket, hogy a transzzsírsav-termelődésről, akrilamidról ne is beszéljünk.


Komolyan fontold meg, ha fontos az egészséged.

2014. márc. 31. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!