Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Éppen fő a marhacomb, elrontot...

Éppen fő a marhacomb, elrontottam volna, lehet még vele valamit csinálni?

Figyelt kérdés
Meglepetés vacsorával készülök páromnak, már elég régóta főzöm, viszont marhát most csinálok először. Marha combot vettem, olajos, sós, borsos pácba raktam majd hirtelen megpirítottam mind a két oldalát. Ezután áttettem egy lábasba tettem rá vizet, hogy puhára pároljam. Már egy jó fél órája párolom, de egyre csak keményedik az egész hús. Elrontottam volna? Vagy ennek több idő kell? Ti hogyan csináljátok? Köszönöm

2014. ápr. 3. 16:40
 1/10 anonim ***** válasza:
43%

Marhahúsnak sok idó kell, de én már jártam úgy, hogy több órai főzés és kuktában való párolás után is ehetetlen lett a hús, szétesett már darabjaira, de nem lehetett elrágni, szerintem a hús minőségétől is függ.

Fél óra biztosan kevés.

Ittt egy tepsis recept, ez is vagy 2 óra mire elkészül.

[link]

2014. ápr. 3. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
Szórj bele egy jó késhegynyi szódabikarbónát, attól megpuhul. De ha a marhahúsnak egyébként is több idő kell, mint a disznónak. Legközekebb kuktában csináld, de én akkor is teszek hozzá szódabikarbőnát, még a húslevesbe is szórok egy kicsit. Ettől a legöregebb marha is megpuhul.
2014. ápr. 3. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:
8%
párod cipő vagy zokni?mert azoknak van párja..
2014. ápr. 3. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
67%

Nem rontottad el, csak ez egy alkalmatlan recept marhahúsra.

Ilyen módon pácolni is hülyeség, és elősütés után gyorsan párolni is lehetetlen.

2-3 órán keresztül kell párolni hogy felpuhuljon, és a pároló levet kell ízesíteni, hogy jó íze legyen, a pác semmit nem csinál vele.

Illetve ez a "pác" igen, ugyanis alap dolog semmilyen pácba nem teszünk sót, mert vízelvonó hatású, és megkeményíti a húst.

Ez egy alapból kemény marhacomb esetében nem túl szerencsés.

2014. ápr. 3. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Fél óra nagyon kevés a marhahúsnak megfőni!

Nincs otthon kuktád?

2014. ápr. 3. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Na mi lett megtudod rágni?
2014. ápr. 3. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
43%
Tudom, hogy "késő bánat", de legközelebb lábszárvéget vegyél ilyen recepthez, de azt se sózd meg előre.
2014. ápr. 3. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Sosem csináltam még marhát, de sokat segítettetek :) a végén azzal mentettem meg, hogy sokkal tovább pároltam. Máskor nem fogom megsózni, tényleg lehet ez volt a baja. Végül finom lett, de hihetetlen mennyire máshogy viselkedik a marhahús egy főzésnél, mint bármelyik másik! Köszönöm!
2014. ápr. 4. 10:20
 9/10 SzarvasLászló ***** válasza:
41%

A receptedre reagálnék:


Ha húst gyorsan pirítasz, azzal fizikailag azt teszed, hogy kérget képzel. Ez a kéreg nehezebben engedi ki a húsból a leveket/ízeket. Tehát úgymond csapdába zárod a belsejét, állagát, ízét. Ezért pirítással készítik a zamatos húsokat.


Ha főzöd, akkor a cél pont ellentétes. Ekkor arra játszol, hogy kinyerd a zamatokat a húsból. Ha megkóstolsz pl. egy marhahúst ami megmaradt a marhahúslevesből érezni fogod, hogy mennyire jellegtelenebb lett. (Éttermekben, mondhatjuk pazarlásnak is mert általában megfőzés után kidobják belőle a kukába, pont ezért nem is találsz húst a húslevesben.)


A recepted a fentiekkel összhangban lehet, mert van olyan elkészítés ami vegyíti a két elkészítési módot is. Először jön a pirítás majd azt követi párolás.

2014. ápr. 4. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm!!!!
2014. máj. 17. 14:14

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!