Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézeskalácsra hogyan készítsem...

Mézeskalácsra hogyan készítsem el a cukormázdíszítést? És ha franciadrazséval szeretném díszíteni, mikor rakjam rá a drazsékat?

Figyelt kérdés
Úgy értem sütés előtt, vagy amikor félig megsült, vagy ha már kihűlt, pl. a cukormázat.
2009. dec. 19. 17:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha megsült akkor kell rá mindkettő. 1 tojásfehérje habbá herve és óvatosan 25 dkg porcukrot hozzá kell adni, de vigyázz ne törd össze a habot.
2009. dec. 19. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja és kell neki egy kis idő amig megköt a hab rajta, szal egymásra nem szabad pakolni :)
2009. dec. 19. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
köszi!!! De akkor, pl a franciadrazsé is megmarad rajta? Akkor nem kell megvárni, míg kihűl?
2009. dec. 19. 17:54
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha fel akarod akasztani, akkor mindenképp ragaszd oda valamivel a cukrot :)
2009. dec. 19. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

A díszítést (bármilyet) azután tesszük a kalácsra, hogy megsült, és aztán kihűlt.

A franciadrazsét rá kell ragasztani tojásfehérjehabbal. Ha nem akarod túlbonyolítani, akkor egy fehérjét kikeversz picit kézi habverővel, és kb 22-25 dkg porcukrot belekeversz. Zacsiba teszed, összecsomózod a végét, és a sarkán pici lyukat vágsz. Ezzel készítheted a mintát, és a drazsé alá is ezt kell tenni.

20/L

2009. dec. 19. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

sütés után tojás fehérjét porcukorral felvered, én ma csináltam mézeskalácsot, de nem lett valami jó, mert kemény, lehet rossz a receptem, most csináltam először. jah meg tettem a habba még egy kis citromlevet is és szép fényes lett tőle a hab.


Leírnád a te receptedet? Enyém kő kemény lett :(, és olyan volt a receptem, hogy nem kellett pihentetni, lehet ez volt a baj :(

2009. dec. 19. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi!! Kedves utolsó, nincs receptem, csak a google-ben keresgéltem... de mindenképp olyat választok, amiben azt írják, pihentetni kell a tésztát... Nekem is első próbálkozás lesz! :)
2009. dec. 19. 21:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Általába a mézeskalácsok mindig bekeményednek hülés után.Fémdobozba,nylonzacskóba rakva megpuhul,főleg,ha teszel mellé félbevágott narancsot/almát.Attól megszívja magát és még aromásabb is lesz.
2009. dec. 20. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
utolsó előtti vagyok! csak jó a receptem,mert isteni lett,szépen megpuhult az almától :)
2009. dec. 20. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!