Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Téglalap alakú piskóta sütése,...

Angyalka0007 kérdése:

Téglalap alakú piskóta sütése, töltése, stb. hogyan?

Figyelt kérdés
Cukrászok és sütni tudók! A hétvégére sütni szeretnék egy szülinapi tortát, de téglalap alakú tepsiben. Egy ekkora tepsibe, hány tojásból készítsem el a piskótát, és hogy elég ha csak az aljára teszek sütőpapírt, vagy az oldalára is kell, vagy akkor nem jön fel a piskóta? Fondanttal vonom be, lesz benne egy réteg vaníliás krém, ez vajas, és középre teszek egy tejszínes csokoládé krémet. Mennyivel elöbb tölthetem be a tortát, (hulala tejszín) a krémmel. Azt tudom hogy mielött ráteszem a fondantot, bekell tenni a hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon, de ha pl. szombaton megtöltöm, és csak vasárnap díszítem az jó? A piskótát egy nappal elöbb megsütöm, a díszek készen vannak, de nem tudom mikor töltsem meg krémmel, és mikor tegyem rá a fondantot a tetejére. És még egy kérdés ha ráteszem a fondantot, betehetem ég a hűtőbe a tortát? Köszönöm.

2014. ápr. 16. 21:53
 1/4 anonim ***** válasza:

De mégis mekkora tepsibe?? Téglalap alakúból is van nyolcszázezer féle.

Elég az aljára tenni sütőpapírt, a széléről le fog válni.

Szerintem túlzás a kétféle krém és a fondant.

A piskótás krémes részt előtte napon csináld meg, a fondantot aznap.

2014. ápr. 16. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, melyik a finomabb a vanília krém, vagy a tejszínes csokoládékrém? Úgy tudom hogy tejszínes krém nem mehet a fondant alá, ezért gondoltam két féle krémre.
2014. ápr. 16. 22:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Előző nap szoktam a tortalapot megsütni és megtölteni a krémekkel, másnapra jól összeérnek az ízek, és már csak díszíteni kell. Vanília krémet Dr Oetker hidegen elkészíthető pudingporból szoktam csinálni, tej helyett fél liter tejszinben keverem ki, így egy vajas hatású, nagyon finom vanília krémet kapok.

Szögletes tepsi méretétől is függ a tojás mennyisége, és attól is, hogy milyen piskótát készítesz, olajost, vagy csak tojás, liszt, cukor, mert olajhoz elég 4 tojás, sima piskótához legalább 6 kell.

2014. ápr. 17. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

sima piskótát sütök, gondolom kell kb. 10 tojás. A fondant virágok nagyon megszáradtak, hogyan tudná

m őket fényessé tenni?

2014. ápr. 17. 14:50

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!