Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok finom mézeskalács és...

Írnátok finom mézeskalács és beigli recepteket?

Figyelt kérdés
Olyan mézeskalács és beigli recepteket kérnék, amiknek finom puha a tésztája még 2-3 naposan is. Olyat írjatok ami nektek bevált és készíteeni szoktátok!
2009. dec. 22. 15:16
 1/3 anonim ***** válasza:

életem első mézeskalácsa e szerint készült el:

Mézeskalács:

1 kg finomliszt

3 kiskanál szódabikarbóna

1 ek. mézeskalács fűszerkeverék

30 dkg porcukor

30 dkg margarin

2,5 dl méz

3 db tojás + 1 tojás a kenéshez

A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonal lehet kb. 3 mm vastagra jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, felvert tojással megkenve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.



Tényleg nem kell pihentetni, jó kemény lesz, de éjszakára beleteszed egy fémdobozba mellé almaszeleteket és reggelre isteni puha lesz. Hogy 2-3napig jó-e?? Hát .. nálunk elfogyott a 2.nap, de amugy tuti jó :) Holnap csinálok még egy adagot, hogy legyen karácsonyra :D

2009. dec. 22. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Kipróbálom.
2009. dec. 22. 20:58
 3/3 anonim ***** válasza:

ilyen lett:


[link]


[link]

2009. dec. 23. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!