Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az édesburgonya és a csicsóka...

Az édesburgonya és a csicsóka között mi a különbség?

Figyelt kérdés

elsőroban a kalória és szénhidrát, keményítőtartalom érdekel

melyik a jobb diétás alternatíva


árban mennyi?


íze más?


elkészítése?


hol tudok venni?


2014. ápr. 23. 00:17
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom az ugyanaz.
2014. ápr. 23. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen más sok szempontból. A tápanyagokra rá lehet guglizni (ahogy a többire is, de azokból tudok ezt-azt fejből), az íze, színe, pucolásának munkaideje teljesen más.

A csicsókát roppant macerás hámozni az alakja miatt, főleg az aprókat, s nekem nem tetszik az íze.

Az édesburgonya nagy, a krumplinál (amihez semmi köze) hegyesebb, valamelyest orsó alakú termést hozó növény. Nagyon finom, jóféle, édes sütőtökre emlékeztet az íze, de azért valamivel jobb nála, viszont jelentősen drágább is. Hámozni nem is kell, csak megsütni és kienni a héjából.


Zöldségesnél, piacon előfordulhatnak, ha nem is akárhol.

2014. ápr. 23. 01:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az édesburgonya színe is sütőtökszerű, ezt kihagytam. A csicsóka fehéres, a héja érdekesen mintás képes lenni, az alakja kicsit mint a gyömbéré, csak még rosszabb, girbegurbább.
2014. ápr. 23. 01:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A beltartalmi értékeket valóban valamilyen tápanaygtáblázatból megtudhatod.

Tényként, amit már leírtak, nekem is az a tapasztalatom.

Az édesburgonya finom, nagyon is édeskés a krumplihoz képest, gondolom ez a ch tartalomban is megjelenik. minden multinál lehet kapni 8-900 ft/kg.

csicsóka nálunk csak a piacon kapható, 300 ft körül van.

Szoktam nyersen salátának enni, fogyókúrás időmben.

a ch-ja kevesebb, mint a krumplié, inulint (nem inzulint )tartalmaz, segíti a hasnyálmirigy és a máj működését.

ennyit tudok róla kb :)

2014. ápr. 23. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
Az édesburgonyát nem ismerem, de a csicsóka az inulintartalma miatt rendesen fel fog fújni, abban biztos lehetsz...
2015. márc. 16. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

A csicsókát nagyon könnyű termelni, ezért olcsóbb is. De macerás és nem annyira finom. Meg lehet szokni. Elvileg nyersen is ehető. Barázdás, halvány színű, kicsi.

A batáta édes, könnyű elkészíteni, elég párolni. Drágább mint a burgonya de finomabb. Sötétrózsaszín, sima vékony héjú, nagy.

[link]

2023. febr. 15. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!