Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott karalábét szeretnék...

Rakott karalábét szeretnék készíteni. A karalábét meg kell pucolnom, mielőtt felteszem főni? Vagy elég csak kockára vágni? Kb. mennyi ideig főzzem?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 23. 10:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Meg kell pucolni. Ha feldaraboltad ,hídeg vízbe tedd fel főni amikor a kés hegye már könnyen bele memegy a karalábéba akkor vedd le kész. Sülés közben még tovább puhul.
2014. ápr. 23. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Meg kell hámozni, de vékonyan. rakottnak lehet szeletekre vágni és kockázni is, amit egy kevés sós vízben előpárolsz.

nem kell teljesen puhára főzni, vagyis csak pár perc főzés.

Utána lehet összerakni a rizses darálthússal rétegezve, ízlés szerint tejföllel soronként is meglocsolva.

tetejére tejföl, esetleg reszelt sajt is mehet.

2014. ápr. 23. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget! Ugyanis nem minden receptből derül ki, kell-e hámozni.
2014. ápr. 23. 12:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!